La proposta del PSOE de nomenar com a presidents del Congrés i del Senat a dos catalans, Meritxell Batet i Manuel Cruz respectivament, ha estat acollida pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta com “un senyal de Pedro Sánchez que la societat catalana pot comptar amb el PSOE com a amic i aliat”.

L’endemà que el Parlament rebutgés el seu nomenament com a senador per designació autonòmica amb la intenció d’esdevenir president de la Cambra Baixa, Iceta, en declaracions a El món a Rac1, només ha tingut paraules d’alegria per una “tria fantàstica” un cop coneguts els noms dels presidenciables.

“M’he convertit en notícia d’ahir, però la d’avui és fantàstica”, ha afirmat Iceta, volent deixar enrere l’episodi d’ahir al Parlament, això sí, assenyalant que amb aquests dos nomenaments, Pedro Sánchez “no s’adreça a l’independentisme, s’adreça a la societat catalana”.

A més, ha insistit que en aquest moment no pensa en que es pugui revertir la situació -tot i que ha presentat recurs al Tribunal Constitucional- i ha assegurat que ara mateix no té al cap altre cosa que “intentar ajudar al nou president del Senat a que pugui fer bé la seva feina”.

En tot cas, ha admès que ahir va ser rebutjat per “raons ideològiques i partidistes”, però ha insistit que avui està “exultant per la noticia que acabem de conèixer”.