Guàrdies civils s'han regirat contra Fernando Grande-Marlaska pel revés del Tribunal Suprem amb Diego Pérez de los Cobos, la destitució del qual ha estat anul·lada aquest dimarts. En un comunicat, el sindicat majoritari de la Guàrdia Civil (AUGC) ha reclamat la dimissió del ministre de l'Interior: "No té la confiança dels guàrdies civils, motiu pel qual ens reafirmem en la nostra reclamació. El ministre ha de dimitir". "Fernando Grande-Marlaska no està a l'altura de les necessitats i reptes que demanden els professionals de la seguretat pública, ja que no ha demostrat la capacitat suficient per implantar els canvis de modernització i democratització que necessiten els integrants del cos", ha afegit.

El sindicat majoritari de l'Institut Armat no ha sigut l'única organització que ha reclamat la dimissió de Marlaska. El Partit Popular i Ciutadans han demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que destitueixi el ministre per la decisió del Suprem sobre Pérez de los Cobos. "Després d'aquesta sentència, demà hauríem d'estar parlant de l'exministre Marlaska", ha assenyalat en roda de premsa la portaveu del PP en el Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra — que ha insistit en el fet que "no hi ha més remei que la seva destitució fulminant o la seva dimissió si és que encara li queda una mica de dignitat". 

El PP i Ciutadans demanen la destitució de Marlaska

Sobre la continuïtat de Marlaska, Gamarra també ha recordat que va ser "reprovat" i ha considerat que és el més "cremat" en el Ministeri de l'Interior "de la democràcia" per un "currículum" que inclou la tragèdia de la tanca de Melilla, la dimissió de la directora de la Guàrdia Civil o "l'ombra allargada" de 'Tito Berni'.

Per la seva banda, Edmundo Bal (Cs) s'ha sumat a la petició de destitució i ha anunciat que el seu grup demanarà la compareixença de Marlaska. És així com ha celebrat una sentència que confirma que el cessament va ser "arbitrari" perquè el ministre no podia demanar a Pérez de los Cobos que trenqués amb la discreció de sumari. I és que el coronel va ser destituït després que membres de la Policia Judicial de la Comandància de Madrid entreguessin un informe a la jutgessa que portava el cas de la manifestació del 8-M i la seva possible influència en l'expansió de la covid-19.