L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) i l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) exigeixen al Ministeri de l'Interior que compensi econòmicament els 300 agents obligats a quedar-se a Catalunya fins al 15 d'octubre malgrat que tenien previst tornar als seus llocs.

Les dues associacions retreuen a Interior que hagi comès el mateix "abús" i "error" que l'anterior govern amb els agents en comissió de servei a Catalunya per no compensar econòmicament l'esforç d'aquests efectius i per la falta de previsió sobre la mesura.

L'ordre, publicada ahir al Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil, esgrimeix que "per necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre de l'any, als llocs actuals de destí, es requereix que hi segueixi fins al dia 15 d'octubre".

Precisament, l'AUGC, l'associació majoritària, critica que l'ordre va ser comunicada "només amb uns dies d'antelació" respecte a l'inici de la incorporació dels agents als seus llocs fora de Catalunya.

"Lamentablement el canvi polític no es veu reflectit en una nova línia més respectuosa amb els treballadors del cos", lamenta aquesta associació, amb la qual coincideix l'AEGC que titlla de "nova presa de pèl" i "inacceptable" per utilitzar les forces de seguretat de l'Estat com a "mà d'obra barata".