La direcció de la Guàrdia Civil ha ordenat als seus agents que continuïn a Catalunya fins al pròxim 15 d'octubre i ha suspès els trasllats sol·licitats per uns 300 d'ells. La situació és idèntica a la viscuda fa un any, en vigílies del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre.

Segons ha avançat el diari El País, s'ha demanat als agents que romanguin a Catalunya "per necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre de l'any, als llocs actuals de destinació".

Pel que sembla, la decisió ha generat malestar entre els afectats, ja que, l'ordre ha arribat de sobte i quan molts d'ells ja tenien fetes les maletes.

L'ordre s'ha publicat al Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil i afecta l'escala de caporals i guàrdies. La signa el General de Divisió en Cap Accidental del Comandament de Personal, Francisco Javier Alvaredo Díaz.

Efectius de la Guàrdia Civil, així com del Cos Nacional de Policia, van formar part del dispositiu de més de 10.000 agents mobilitzats pel Govern espanyol en l'1-O per impedir la celebració del referèndum, cosa que van intentar en va malgrat la contundència de les càrregues policials que es van produir als centres de votació.