La Guàrdia Urbana ha demanat limitar a la Via Augusta de Barcelona el tall que l'entitat Societat Civil té previst fer als túnels de Vallvidrera aquest divendres, segons ha avançat Betevé. La policia barcelonina ha enviat un informe a la Conselleria d'Interior fent aquesta petició. 

L'informe del cos demana, doncs, escurçar la protesta de dues hores a trenta minuts i traslladar-la a la ciutat per tal de no afectar aquesta via d'entrada i sortida de la capital catalana. A més, el document planteja a Societat Civil deixar lliure un carril lateral per desviar el trànsit.

La protesta unionista neix com una reacció al tall a l'avinguda Meridiana que des de fa més de 140 dies ocupa la via cada vespre com a protesta contra la sentència del procés i la situació general de repressió per part de l'Estat.

Precisament, la policia barcelonina ja va enviar fins a tres informes ​a Interior demanant reduir el temps de l'acció (actualment dura dues hores) i traslladar-la de lloc. Tanmateix, aquesta petició va ser desestimada pel Departament.