Societat Civil Catalana (SCC) veu "intolerable" que continuï el tall a la Meridiana després de més de quatre mesos des de publicar-se la sentència, per la qual cosa que ha decidit passar a l'atac. Segons ha anunciat el seu president, Fernando Sánchez Costa, aquest matí en una roda de premsa, l'entitat unionista tallarà els túnels de Vallvidrera cada divendres fins que s'acabi la protesta de la Meridiana. "Fins que els treballadors no puguin tornar tranquil·lament a casa després de llargues jornades de feina, els independentistes tampoc podran anar a esquiar amb tranquil·litat els caps de setmana", ha afirmat.

Sánchez Costa considera que si el tall a la Meridiana hagués estat a la Diagonal o en alguna part de la "zona alta" de la capital catalana, ja hauria estat resolta fa temps. Per això, ha assegurat que espera que només l'anunci de la nova protesta a Vallvidrera faci que hi hagi una "conscienciació" a l'administració i es posi fi a la permanent protesta de la Meridiana. De fet, el mateix president de l'entitat ha reconegut que ni ell ni l'organització ha tallat mai cap carretera ni els agrada, però que davant uns CDR que fa més d'un any que estan "enorgullits" de fer-ho, han pensat que cal posar-los davant el "mirall". 

 

Quan se li ha preguntat per l'associació entre classe treballadora amb constitucionalisme i gent rica amb independentisme, Sánchez Cuenca ha volgut deixar clar que és un "gest polític" i un "missatge simplificat i esquemàtic". "No som tan simplistes per pensar que a Barcelona tothom vota una cosa o la contrària", ha continuat. Tot i així, ha reiterat que els talls, si fossin en una altra zona ja s'haurien aturat i que "el sector independentista acostuma a ser d'una renda mitjana i mitjana alta". El tall serà comunicat per l'entitat aquest divendres i es començarà a dur a terme a partir de divendres que ve a la tarda. 

"Diàleg sí, tracte preferencial no"

Per altra banda, Sánchez Costa també ha volgut parlar de la taula de diàleg i, malgrat mostrar-se a favor d'intentar "destensionar" la situació, ha denunciat els "privilegis" amb els quals assegura que es va tractar la delegació del Govern català a la Moncloa. "Diàleg sí, tracte preferencial no", ha afegit. En aquest sentit, ha assegurat que seria "un error de futur" donar a entendre que "trencar els marcs de convivència té premi". "Trencar la llei és una aposta que sempre ha de sortir malament", ha afegit. 

A més, ha demanat una reunió amb el president espanyol, Pedro Sánchez, per traslladar-li tres demandes de l'entitat: "Una llei electoral justa i equilibrada", "neutralitat a les institucions i als espais públics" i una "plena normalització de les dues llengües pròpies" de Catalunya tant en l"administració, com a l'educació i a l'espai públic". 

Encara pel que fa a l'actualitat política, el president de l'entitat unionista s'ha referit a la concentració de dissabte a Perpinyà, on assistirà Carles Puigdemont, i s'ha mostrat sorprès de les "reverències" que li fan algunes institucions locals. "Vull recordar als amics francesos que el virus del nacionalisme es propaga. Si volen jugar al pancatalanisme que hi juguin, però sabem com acaben aquestes coses", ha afegit, després de dir que no li "preocupa excessivament" l'acte perquè ja està acostumat a "tota mena de performances".

Exposició contra el procés al Parlament Europeu

Finalment, la roda de premsa també ha servit per presentar altres iniciatives que farà l'entitat els mesos vinents com una exposició al Parlament Europeu, amb l'ajuda de PP, PSOE i Cs, sobre "com ha viscut la majoria de catalans el procés" i com ho han entomat els qui els ha "afectat". També han anunciat que es repetirà l'acte d'homenatge a Cervantes que es va haver d'anul·lar per una protesta el juny de 2018, una acció contra l'ANC per voler "assaltar" els col·legis professionals i diverses activitats coincidint amb l'Eurocopa de futbol aquest estiu.