Menys d'una hora després que Rubén Guijarro fos proclamat nou alcalde de Badalona i ja han començat a produir-se els primers intercanvis de retrets entre el futur govern de la ciutat i Guanyem. En unes rodes de premsa posteriors al ple, Guijarro ha assegurat que el grup que liderava Dolors Sabater serà "clau" per a la governabilitat i l'estabilitat. Tanmateix, aquesta formació ha insistit que el que necessitava la ciutat era un govern format per la majoria que ha permès fer fora de l'alcaldia a Xavier García Albiol.

"No es tracta de partidisme ni tacticisme, el govern s'ha composat amb 12 regidors i es deixaran la pell perquè la ciutat remunti", ha esquivat Guijarro en ser preguntat per què Guanyem no ha acabat formant part del govern.

 

Sobre el fet que el govern estarà en minoria i amb l'avís que ha llançat Guanyem durant el ple de que farà un "marcatge contundent i fiscalitzador", Guijarro ha volgut destacar que el seu serà l'Executiu amb més regidors des de fa 10 anys i ha tret pes a l'alerta de Guanyem: "Com ho fa qualsevol grup del govern i l'oposició".

Responent a Albiol, que ha dit durant el ple que ha estat la CUP qui li ha entregat la vara d'alcalde, l'alcalde ha dit que ho prefereix per deixar de sentir vergonya d'"algú que representa la ciutat i té societats en paradisos fiscals". 

El nou alcalde de la ciutat també s'ha compromès a dur uns pressupostos abans que acabi l'any i a arribar a acords i pactes amb tots els grups per poder tirar-los endavant.

Guanyem insisteix

En la seva roda de premsa, la portaveu de Guanyem, Nora San Sebastián, ha insistit que el que era necessari era un govern format per la majoria de la moció i ha acusat el nou Executiu i l'alcalde de no tenir aquesta prioritat.

San Sebastián ha explicat que la seva presència al govern hagués "agilitzat moltes coses" i ha alertat que, en aquest sentit, l'administració de Guijarro comença amb mal peu. Pel que fa als pressupostos, San Sebastián s'ha mostrat predisposada a negociar-los i ha posat de condició la continuïtat de Badalona Comunicació.

Per altra banda, ha celebrat haver fet fora a Albiol perquè, segons ha dit, representa la xenofòbia, el racisme i la confrontació i criminalització del veïnat "en funció del seu origen i ingressos".

Des dels grups d'ERC i els comuns han aclarit que eren partidaris de l'entrada de Guanyem al govern però han recordat que va ser aquesta formació la que es va descartar a través d'un comunicat. El regidor de Junts, David Torrents, ha reiterat que treballarà perquè Guanyem entri.

 

Imatge principal: el nou alcalde de Badalona, Rubén Guijarro / Foto: Sergi Alcàzar