El grup municipal de Guanyem Badalona en Comú assegura que donarà els seus vots a la investidura del socialista Rubén Guijarro per fer que prosperi la moció de censura contra l’actual alcalde, Xavier Garcia Albiol, però descarta entrar al futur govern de coalició, com demanen la resta de partits de l’oposició.

La formació municipalista assegura que “no hi ha prou confiança” amb els socialistes després que aquest dimarts se celebres la primera reunió formal a cinc bandes, juntament amb ERC, Badalona en Comú i Junts. Segons Guanyem, en els contactes previs s’hauria preacordat amb el PSC una estructura de govern que els socialistes no haurien ratificat en aquesta primera trobada amb la resta de grups.

Estabilitat de govern garantida

La portaveu del grup municipal de Guanyem, Nora San Sebastián, afirma que en l’actual context “no es donen les condicions per fer ara mateix una coalició de govern amb el PSC”. Tot i això, la líder de Guanyem afirma que sí es garantirà tant la investidura de Guijarro com la futura estabilitat del govern que puguin acabar configurant els socialistes.

ruben guijarro psc badalona acn

Rubén Guijarro / ACN

Segons ha explicat Guanyem, el grup municipal va “preacordar amb interlocutors validats pel PSC” una proposta d’estructura de govern col·legiat i compartit, que donava igualment l’alcaldia al PSC. Tot i això, i sempre segons la versió de Guanyem, en la trobada formal d’aquest dimarts, l’equip negociador del PSC no va donar validesa a aquesta proposta.

"Crisi de confiança"

“S’ha estat negociant en fals, i aquestes passes en fals han generat una crisi de confiança que no deixa cap marge per negociar l’entrada de Guanyem al govern Guijarro”, explica l’equip negociador de Guanyem. Davant d’aquest escenari, l’assemblea dels municipalistes dona llum verd als regidors perquè donin suport “a qualsevol candidat” que presenti la moció de censura.

El president del grup municipal, Toni Flores, assegura que “el PSC pot comptar, sense cap mena de condició, amb els vots de Guanyem per a fer el relleu a l’alcaldia i, per suposat, per aprovar propostes que beneficiïn la ciutat”. Flores afirma que Guanyem garantirà “l’estabilitat” des de fora del govern.

Per la seva banda, l'encara alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, deia aquest dimarts que la moció de censura, que es va començar a negociar de manera formal aquest mateix dimarts, "tornarà a destrossar els avenços" del seu any i mig de mandat. Després que el PSC anunciés oficialment l'inici dels contactes amb la resta de partits, Albiol va assegurar que als grups de l'oposició "no els importa Badalona" i que "van a la seva".

L'intent de moció de censura arriba després que la setmana passada Xavier Garcia Albiol aparegués als Papers de Pandora com a apoderat d'una societat a Belice, un paradís fiscal d'Amèrica Central. A la investigació també apareix el regidor i durant molts anys número dos d'Albiol a Badalona, Ramon Riera.

 

Foto principal: Façana de l'ajuntament de Badalona / ACN