El Congrés dels Diputats votarà demà el suplicatori de la diputada de Junts per Catalunya Laura Borràs. Depenent del resultat, el Congrés avalarà la immunitat o no per ser jutjada al Tribunal Suprem. El presumpte frau per malversació que l'Audiència Nacional i un informe de la Guàrdia Civil detallen sobre quan era al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes pot condicionar el futur polític de Borràs.

Lluís Llach ha reiterat la seva defensa: "A un dia del suplicatori al Congreso de los Diputados de la Laura Borràs i després de la pluja que em va caure ahir, reitero que facilitar per passiva o activa el seu judici a mans del conegut TS, em sembla un error estratègic o tàctic (ves a saber) descomunal per a l'independentisme". D'aquesta manera demana unitat dels partits independentistes i suport a la diputada de Junts per Catalunya.

Per "pluja", Llach es refereix als comentaris contraris que va rebre sobre el seu anterior tuit escrit durant la revetlla de Sant Joan: "Llegits anàlisis i crítiques dels uns, dels altres i també dels de més enllà, a dos dies pel suplicatori de la Laura Borràs vull expressar que votar a favor és una gran marranada política i un error estratègic que pagarem tots els independentistes i sobretot els que ho facin. I punt".

La diputada Borràs ha agraït les mostres de suport de Llach: "Una abraçada que aviat ens farem en persona".