Un informe sense cap ni peus per inculpar en irregularitats la candidata de Junts per Catalunya (JxCat) al Congrés i exconsellera de Cultura, Laura Borràs. Aquesta és la conclusió que es pot desprendre de la lectura del document elaborat per l'institut armat, avançat pel digital La República.

En concret, un paràgraf del text al·ludeix en condicional a la suposada existència de proves i indicis d'irregularitats en les contractacions de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan la presidia Borràs, però assenyala, a l'hora, que les citades irregularitats no es poden considerar "fets delictius".

“Com a conclusions en aquest informe, s’assenyala que hi ha una sèrie de proves i indicis que indiquen una possible irregularitat en la contractació per part de la ILC a Isaías, qui (sic) la forma de facturar, en el període 2014-17 no s'ajustaria a la legalitat, això amb el coneixement ple de la directora de la ILC, Laura Borràs Castanyer, tot i que aquestes irregularitats encara no es poden determinar com a fets delictius", s'assenyala a l'informe.

La titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, Sílvia López, ha enviat al Tribunal Suprem una exposició raonada perquè assumeixi la investigació contra Borràs, que és diputada electa al Congrés i, per tant, aforada. L'alt tribunal ha preguntat a la fiscalia si ha d'obrir aquesta investigació, tant per competència com pel fons de la qüestió.