La sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes sembla injusta a un 75,2% dels catalans enquestats pel Centre d'Estudis d'Opinió, que ha publicat aquest dijous el primer informe sobre la "Percepció sobre el debat territorial a Espanya". Aquest posicionament, però, no és homogeni si es divideixen les dades pel record de vot a les eleccions generals del 28-A.

Destaca un 64,6% dels votants socialistes catalans que creuen que és un empresonament injust. Aquesta opinió també és majoritària entre els votants de Podemos, JxCat i ERC. En canvi, la pena sembla adequada a la majoria dels votants catalans de Vox, PP i Cs.  

Davant l'opció de celebrar un referèndum d'independència a Catalunya, un 70,8% dels catalans s'hi mostren "molt d'acord o més aviat d'acord". La xifra és clarament majoritària entre els votants d'ERC, JxCat i Podemos, i també és l'opció per la que es decanten més de la meitat dels socialistes a Catalunya, arribant fins a un 50,6%. Pel que fa els votants del PP i Cs, la majoria es mostren en contra del referèndum i l'opció no és ni contemplada pels votants de Vox.