Més de la meitat dels espanyols creuen que és just que els polítics independentistes líders del procés siguin a la presó. És una de les conclusions que es desprenen de l'enquesta del CEO Percepció sobre el debat territorial a Espanya 2019, elaborada a tot l'Estat. Concretament, el 60,1% dels ciutadans espanyols entrevistats consideren que és just l’empresonament dels polítics independentistes catalans i només el 26,3% el consideren injust. Un 9,3% no ho saben i un 4,3% del total prefereixen no contestar. 

La tendència s'inverteix si s'extreuen de la mostra els resultats només de Catalunya. Un 75,2% dels catalans creuen que la sentència del judici al procés és injusta i els que la veuen proporcionada són un 16,4%. Així, un 5,6% no ho saben i un 2,8% prefereixen no posicionar-se. 

El CEO també constata un gran grau d'insatisfacció amb el funcionament de la democràcia espanyola, tant a Catalunya com a Espanya. La decepció és més gran a Catalunya, on el 87% de la població es defineix com a no satisfeta, davant del 77% dels espanyols que no estan contents. 

El sondeig ha comptat amb 3.600 entrevistes en el conjunt de l'estat espanyol, fetes entre el 9 de setembre i el 17 d'octubre, amb l'objectiu —segons la consellera de Presidència, Meritxell Budó— de "contrastar amb dades el conflicte polític actual entre Catalunya i Espanya".

Hi haurà ampliació

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat