El Govern veu en la suspensió dels diputats presos i processats per rebel·lió una intencionalitat política. Així ho ha denunciat la portaveu del Govern, Elsa Artadi, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts. Preguntada sobre la qüestió abans de fer-se pública la decisió del jutge Pablo Llarena, la consellera de la Presidència ha criticat la voluntat d'"alterar les majories parlamentàries".

Malgrat aquesta denúncia, l'executiu s'ha situat al marge i ha reclamat "tranquil·litat". En aquest sentit, ha deixat en mans de la Mesa del Parlament l'adopció de qualsevol mesura per deixar sense efecte la suspensió decretada pel jutge instructor del Tribunal Suprem.

Pablo Llarena fa constar en la interlocutòria "comunicar a la Mesa del Parlament" que els diputats Carles Puigdemonet, Oriol Junqueras, Jordi turull, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Sànchez, "han quedat suspesos automàticament i per l'imperi de l'article 384 bis de la LECRIM- en les funcions i càrrecs públics que estaven desenvolupant" i insta a la Mesa a "adoptar les mesures precises per a la plena efectivitat de la previsió legal".