El Govern insistirà a reclamar la figura del mediador en la primera reunió de la taula de negociació amb l'executiu espanyol que es posarà demà en marxa a la Moncloa. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que "caldrà debatre la necessitat de la figura del mediador" junt amb el dret a l'autodeterminació i la fi de la repressió i judicialització de la política.

El Consell Executiu ha dona el vist i plau a la delegació catalana que encapçala el president, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, junt amb els consellers Jordi Puigneró i Alfred Bosch, a més de la diputada Elsa Artadi i l'excap de l'oficina del President Carles Puigdemont, Josep Rius, i els diputats republicans Marta Vilalta i Josep Maria Jové.

La consellera ha argumentat que es tracta d'un negociació de govern a govern a la qual el president i el vicepresident, que són els qui han acordat els noms que integren la delegació, han considerat convenient obrir el ventall i incloure-hi persones que no formen part del gabinet, per la qual cosa ha subratllat que el Govern els fa costat. "Aquesta representació és la més efectiva per encarar el diàleg. Màxima confiança en aquest equip negociador", ha assegurat.

Budó ha recordat que no hi ha cap ordre del dia acordat entre les dues parts, però ha insistit que les qüestions relatives a l'autogovern incloses en el llista de 44 punts que va aportar el president espanyol, Pedro Sánchez, quan va acudir al Palau de la Generalitat s'hauran de debatre a la comissió bilateral Estat-Generalitat.

En qualsevol cas, ha assegurat que "encara hi ha temps" per tancar el guió de la reunió, tot i que no ha concretat si els gabinets estan negociant.