El Govern de Carles Puigdemont ha fet una crida perquè de cara a la Diada, malgrat les dificultats i les incerteses, "res no ens pugui robar l'esperança i el coratge". En un comunicat publicat aquest dijous al matí i que ha avançat El Nacional, els presos i exiliats demanen als ciutadans que mantinguin "l'esperit de concòrdia i transversalitat, i un insubornable compromís amb la no-violència".

"No ens desviem ni un mil·límetre d'una actitud que tot Europa ha pogut veure i respectar: el nostre poble és un poble de propostes, de construcció d'alternatives, de diàlegs amb tothom i de respecte a la diversitat. I sobre aquesta actitud volem consolidar la llibertat de Catalunya", exposen. 

Els membres de l'executiu de la XI legisaltura lamenten no poder estar presents a la Diada d'enguany, però asseguren que aquests mesos d'empresonament i exili "no han dissolt l'esperit cívic dels catalans compromesos amb la radicalitat democràtica" i agraeixen les mostres d'escalf i de suport que han rebut en els darrers mesos. 

A més, els presos i exiliats fan una crida a "reforçar els valors de la República" i a seguir el camí que Catalunya va emprendre l'1-O. "Aquell dia vam decidir mirar al futur. Hem emprès un camí que sabem que és llarg i complex cap a una república de persones lliures. El camí del nostre futur", conclou l'escrit.

 

 

 

Aquest comunicat és la primera declaració conjunta de tots els membres del Govern de Puigdemont i Junqueras des que estan a l'exili o a la presó. El text el firmen els empresonats Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Dolors Bassa, i els exiliats Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí, com també Carles Mundó i Meritxell Borràs.

Puigdemont, mitjançant el seu compte de Twitter, ha assenyalat que Catalunya és un poble de "propostes", "construcció d'alternatives", "diàlegs amb tothom" i "respecte a la diversitat". "Sobre aquesta actitud volem consolidar la llibertat de Catalunya", ha afegit.