El Departament de Justícia permetrà a l'exdirigent de Convergència, Oriol Pujol, sortir diàriament a treballar o participar en activitats de voluntariat, una setmana després que el jutjat de vigilància penitenciària li revoqués el tercer grau que li va concedir la Generalitat

Segons han informat fonts de Justícia, la Junta de Tractament de Brians 1 ha acordat per unanimitat aplicar a Pujol un article del reglament penitenciari que permet flexibilitzar el règim ordinari, al qual va tornar per ordre del jutge, per permetre-li sortides diàries laborals i de voluntariat social a partir de dilluns que ve. 

L'exdirigent de Convergència va tornar la setmana passada al règim penitenciari ordinari a la presó Brians, on compleix una condemna de dos anys i mig per cobrar comissions il·legals d'empresaris en l'anomenat cas ITV.

Cs demana explicacions al Govern

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha criticat aquest dijous que la Junta de Tractament de la presó de Brians 1 hagi acordat que l'exdirigent de CDC Oriol Pujol pugui sortir diàriament a treballar i exercir un voluntariat social malgrat que un jutge li havia revocat el tercer grau.

En un tuit, Roldán ha lamentat que "de nou a Catalunya sembla que delinquir per corrupció surt rendible", i ha demanat la compareixença al Parlament de la consellera de Justícia, Ester Capella, perquè doni explicacions.

"Des de Cs demanem la compareixença de la consellera Capella perquè doni la cara davant aquesta vergonya. No anem a permetre més privilegis per als corruptes que han robat a mà oberta a tots els catalans", ha conclòs la diputada taronja.