Oriol Pujol ha quedat ingressat aquest divendres a la presó Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), després que el jutjat de vigilància penitenciària 2 de Barcelona hagi revocat la seva classificació de tercer grau, segons ha confirmat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima.

Pujol ha passat la nit a la presó de Brians 1, tal com ha fet d'ençà que el març passat se li va concedir el tercer grau, i al matí, en compliment de la resolució judicial, ha quedat ingressat en aquest centre, on continuarà reclòs.

Els serveis penitenciaris han rebut la resolució a les 10 hores, dues hores després de l'hora prevista per a les sortides laborals diàries del tercer grau, si bé en aquest cas Pujol s'ha quedat al centre en espera que es comuniqués oficialment la decisió.

"Tracte privilegiat"

La magistrada ha revocat el tercer grau perquè considera que no és conforme a dret, després que a l'abril la fiscalia presentés un recurs quan va percebre un "tracte privilegiat" a Oriol Pujol, condemnat a dos anys i mig de presó per tràfic d'influències, suborn i falsedat en document mercantil pel cas ITV. Des que va obtenir el tercer grau el 29 de març, Pujol només ha anat a la presó a dormir entre setmana, i durant el dia i els caps de setmana ha estat en llibertat. 

La jutgessa ha valorat que en el cas de Pujol "no concorren favorablement qualificades totes les variables" que estableix el Reglament Penitenciari perquè es pugui classificar el penat inicialment en tercer grau.

Ha indicat que "ni tan sols havien passat dos mesos des del seu ingrés, per la qual cosa no es pot afirmar que s'ha complert amb un període raonable d'observació que permeti a l'Equip Tècnic estudiar l'intern", cosa que veu indispensable per a la classificació inicial de tercer grau.

La Secretaria de Mesures Penals, que depèn del departament de Justícia, va aprovar el 21 de març la classificació inicial de tercer grau de Pujol, una proposta que havia estat elevada per decisió unànime de la Junta de Tractament de la presó de Brians 2.