El Govern de la Generalitat ha demanat explicacions a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i als responsables policials per les 16 detencions que ha dut a terme la policia espanyola aquest dimecres a Girona.

En un comunicat, exigeixen que "no es produeixin noves detencions com les del dia d’avui, injustificades i improcedents, per part dels cossos de seguretat de l’Estat". Denuncien l'ús de pràctiques "desproporcionades i injustificades". L'executiu català acaba manifestant el seu compromís "en defensa dels drets dels ciutadans i de l'exercici de les seves llibertats".

La policia espanyola ha detingut 16 persones a les comarques gironines acusades de desordres públics per haver participat presumptament en el tall de les vies de l'AVE de l'aniversari de l'1-O a Girona. Entre els detinguts, que ja han quedat en llibertat, hi ha els alcaldes de la CUP a Verges i Celràel fotoperiodista Carles Palacio -col·laborador d'El Nacional-, un nebot del president Quim Torra i dotze persones més vinculades al món de l'activisme independentista.