El líder de Podemos, Pablo Iglesias, no descarta que hi hagi eleccions generals abans de les eleccions municipals. Ho ha dit en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio on ha assegurat que sospita que "hi haurà eleccions molt abans del que ens imaginem".

Segons Iglesias, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "voldria governar per decret" però no confia en que pugui fer-ho. En la mateixa línia, el líder de Podemos s'ha mostrat convençut de que ERC i PDeCAT no aprovaran els pressupostos de Sánchez i que, per tant, el govern espanyol "no té massa opcions si no té majoria per tirar endavant uns pressupostos".

D'altra banda, ha considerat que una reforma de l'Estatut és una "pantalla passada" i ha apostat perquè qualsevol solució sigui votada pels catalans. De la mateixa manera, ha posat èmfasi en el diàleg com a solució; un diàleg que ell assegura que practica amb totes les formacions i que comportarà "que tots haurem de cedir en alguns termes".

El discurs de Felip VI el 3-O

Iglesias ha parlat sobre el discurs del rei Felip VI el 3 d'octubre de 2017: "un discurs que va comprometre la monarquia; va deixar de ser un símbol de consens per ser un símbol de la dreta". Sobre això, ha afegit que "algú va convèncer a Felip VI que el seu 3-O seria el seu 23-F i va passar tot el contrari".

Sobre aquest tema, sentencia que la monarquia "agrada molt a la dreta espanyola però a la resta no".

Rajoy i l'1-O

"Vaig parlar amb Mariano Rajoy per evitar la repressió de l'1-O", ha subratllat Iglesias que ha matisat que "ell (Rajoy) estava molt incòmode i el que vam acabar veient va ser de les pitjors imatges de la democràcia".

Segons el líder de Podemos, l'actuació de Rajoy respecte a la jornada del referèndum es devia a "la pressió i l'entusiasme dels partidaris d'actuar durament"; és per això que assegura que "si Rajoy hagués estat al comandament de l'operatiu contra l'1-O s'hauria actuat diferent". El mateix va passar amb l'article 155, segons Iglesias, "Rajoy tenia molta pressió dins del partit, ell volia un 155 més curt".