El 14 de maig, set dies després de la mort d'Antonio González Pacheco, conegut com a Billy el Niño, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, assegurava al ple del Senat que es retirarien les medalles y condecoracions atorgades al torturador franquista. Altres informacions apuntaven el mateix dia de la desaparició del torturador que el Ministeri de l'Interior tenia un pla "des de feia mesos" per treure-li les medalles. Sembla, però, que això no va, per ara, per aquí. Així ho ha denunciat avui a Twitter el diputat d'EH Bildu, Jon Iñarritu, després de la resposta rebuda per part del govern espanyol sobre aquesta qüestió.

"Menteixen?", es pregunta Iñarritu després d'haver rebut una resposta del govern espanyol on s'afirma que no hi ha cap procediment administratiu sobre aquesta qüestió, ni cap informe ni cap acord per revocar les condecoracions. "La resposta del govern espanyol deixa clar que no hi ha res d'això", conclou el diputat. 

Carmen Calvo, davant la Comissió Constitucional del Senat, va assegurar que modificarien la llei per poder retirar "post mortem" totes les medalles que va rebre, les quals li van permetre un increment del 50% en la seva pensió. La resposta a la pregunta d'Iñarritu deixa clar que encara no s'ha fet res de res.

resposta Iñarritu Billy el Niño