"La corrupció sempre és una línia vermella i jo no soc partidari de posar-ne gaires". Amb aquestes paraules ha respost Oriol Junqueras quan ha estat preguntat per què passaria si finalment es demostressin vincles entre Salvador Illa, candidat del PSC a les eleccions al Parlament del 12-M, amb la trama del cas Koldo. Aquest dilluns han començat les dues comissions d'investigació al Congrés, on Illa declararà aquesta tarda, i al Senat, on ho farà dimecres, just a les portes de la campanya electoral on parteix com a preferit a les enquestes tot i que necessitaria pactes per arribar a la presidència de la Generalitat, per exemple, amb Esquerra.

Quan el president d'aquest partit ha estat preguntat per si descarta o no arribar a acords amb els socialistes no ho ha aclarit, però, en canvi, ha estat taxatiu a l'hora de situar la corrupció com una línia vermella per pactar. Junqueras ha aprofitat l'ocasió per treure pit dels noranta-tres anys d'història del partit que presideix en els que, tal com ell ha subratllat, no hi ha hagut cap cas de corrupció, fet que demostra que "no tots els partits són iguals". 

"Constatacions" sobre Junts

Després que aquest matí en una entrevista a Ser Catalunya Junqueras retreies a Puigdemont i Junts per Catalunya que la "unitat no es predica, es practica", en la roda de premsa -en què ha anunciat l'acord amb Comunistes per a les eleccions al Parlament- ha negat que aquestes paraules siguin una acusació: "Són constatacions". "Jo constato fets, per un país és bo tenir un Govern el més sòlid possible. Això no hauria de sorprendre a ningú, la majoria de països del món intenten tenir governs sòlids, ser responsable amb la seva societat no abandonant els governs. Això no és una acusació, sinó una constatació", ha insistit Junqueras en referència a la sortida de Junts del Govern la tardor del 2022. 

Junqueras ha aprofitat la roda de premsa d'aquest dilluns per felicitar EH Bildu pels seus resultats en les eleccions al País Basc, on va aconseguir els millors resultats de la seva història, empatant a escons amb el PNB però sense obtenir el sorpasso en nombre de vots que auguraven algunes enquestes. "Tot el que sigui bo pels nostres companys és bo pel nostre país i la nostra ciutadania", ha reflexionat Junqueras davant els resultats dels abertzales, amb qui comparteixen coalició per a les eleccions europees del 9 de juny, juntament amb el BNG, que també va aconseguir uns grans resultats en les eleccions gallegues del mes de febrer.  De fet, Pere Aragonès va participar en l'acte de final de campanya de Pello Otxandiano i està previst que aquests també participin de la campanya per al 12-M. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!