El govern espanyol ha assegurat que no va rebre "cap invitació", a través dels canals habituals, per participar a l'acte institucional de presa de possessió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Així ho ha manifestat la Secretària d'Estat de Comunicació en un comunicat davant de les preguntes rebudes sobre la no-assistència de cap membre del govern espanyol aquest dissabte a la presa de possessió de Díaz Ayuso. Aquesta invitació prèvia, segons ha destacat la Secretaria d'Estat de Comunicació, "és habitual en aquestes cerimònies, una cosa que en aquesta ocasió no ha passat."

No obstant això, el govern espanyol, que ha estat representat per la delegada del govern espanyol a Madrid, Mercedes González, ha felicitat la presidenta madrilenya per l'inici del seu nou mandat, que s'estendrà fins a les futures eleccions de maig de 2023.

Així mateix, ha expressat el seu desig de cooperar en tot el necessari per "aconseguir el desenvolupament més gran i benestar" de la Comunitat de Madrid i dels seus ciutadans.

Acompanyada de la cúpula del PP

Ayuso va prendre possessió aquest dissabte, a les 12 hores, com a presidenta de la Comunitat de Madrid a la Reial Casa de Correus, seu del Govern regional, acompanyada pel president del PP, Pablo Casado, i la resta de presidents autonòmics del seu partit (Galícia, Múrcia, Andalusia, i Castella i Lleó).

Després del Ple d'investidura, que es va celebrar a l'Assemblea de Madrid aquest dijous i divendres, i del qual, després d'un aspre debat amb l'oposició, Ayuso va sortir investida amb els vots a favor de Vox, la dirigent madrilenya va encarar la jornada "amb alegria", traient pit del suport majoritari que les urnes li van donar el 4 de maig i amb què ha aconseguit governar en solitari.

El pati de l'edifici de la madrilenya Porta del Sol va acollir un gran acte en el qual, respectant les mesures contra el coronavirus, Ayuso va pronunciar un discurs acompanyada pels consellers del seu nou Executiu, que prendran possessió dilluns. Tots els consellers del PP de la passada legislatura repetiran i s'hi afegeixen l'expresidenta de l'Assemblea Concepción Dancausa, l'exconseller Carlos Izquierdo i l'exconsellera de Ciutadans Marta Rivera de la Cruz.

A més del president del PP, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i els barons, estaven convidats a la cita els expresidents del Govern regional, la delegada del govern espanyol, Mercedes González, i els portaveus de l'oposició.

 

Foto principal: La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso / Europa Press