José Luis Martínez-Almeida, l'alcalde de Madrid, ha celebrat l'ascens del Rayo Vallecano a la Primera Divisió amb un polèmic tuit que no ha agradat ni a Madrid ni a Girona.

MartinezAlmeida

"El Rayo Vallecano es de primera. Un éxito que sabe aún mejor por el heroico partido en Gerona. Madrid tendrá tres equipos en la élite la próxima temporada. El año promete", ha escrit l'alcalde de Madrid, aconseguint que les xarxes traguessin fum en qüestió de minuts.

Almeida es refereix a Girona com Gerona i s'oblida del Getafe

D'una banda, no ha agradat que Almeida es refereixi a Girona com Gerona, ja que des de fa molts anys s'ha deixat de fer servir la castellanització del nom de la ciutat. "Gerona, m'encanta", li contesta, amb sorna, un seguidor. "Girona, Jusep Lluis", li'n diu un altre. "Girona, carcamal." "Gerona? Gieona? És clar, en la Generalidad de Cataluña, com li diu Abascal. Bé, marquès. Pensar que Aznar parlava català en la intimitat..."

almeida1

almeida2

almeida3

I d'altra banda, a Madrid no ha agradat que l'alcalde de la ciutat s'hagi obviat del Getafe, que malgrat ser un club d'una altra ciutat no deixa de ser un equip de la Comunitat de Madrid, i molt proper a la capital. "Són 4, però t'hem entès perfectament senyor alcalde". "4 equips. El Real De Madrid també juga a primera, encara no han creat oficialment la Superlliga, senyor alcalde". "Més pendent en tocar les pilotes utilitzant el topònim espanyolitzat que en recordar el Getafe. És que no hi ha més d'on treure". "Equips d'elit, governants de tercera regional".

Les pilotades de Martínez-Almeida

En els últims mesos José Luis Martínez-Almeida s'ha convertit en un habitual de ser trendic topic per fer el ridícul amb una pilota als peus. Primer, després de donar-li un cop de pilota a un nen durant la inauguració d'un camp de futbol a Sanchinarro. Almeida, envoltat de nens, va llançar un penal desviat i amb potència, enviant la pilota a la cara d'un nen, la qual cosa va provocar que la pilota entrés a la porteria davant dels crits de "gol", mentre que el nen es dolia del tremend impacte de la pilota.

I fa unes setmanes l'alcalde de Madrid va repetir l'escena en donar-li un cop de pilota a un operador de càmera en un partit benèfic organitzat per la Fundació Atlètic de Madrid a favor de CRIS Càncer, l'associació d'ajuda a afectats per càncer infantil.

Després d'acabar el partit, en un ambient distès, els fotògrafs i càmeres de televisió li van demanar que mostrés les seves habilitats amb la pilota, la qual cosa va provocar que l'alcalde, inexplicablement, fes una rabona apuntant cap als càmeres. El xut va anar directe al cap d'un d'ells.

 

Imatge principal: José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid / EFE