El Govern vol "centrar esforços en la confecció i elaboració dels pressupostos de 2020" i no veu que hi hagi "cap escenari" que faci pensar en la convocatòria de noves eleccions com a resposta a una sentència condemnatòria.

Així ho ha afirmat en roda de premsa la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que també ha defensat que la "confrontació democràtica" a la que va apel·lar el president Quim Torra a Prada i el "diàleg" són "compatibles", i ha assegurat que en el si del Govern hi ha "màxim suport a la tesi que ha plantejat el president".

Budó, que ha comparegut en roda de premsa després de la primera reunió de Govern després de la pausa estiuenca, també ha defensat que la voluntat de l'executiu és "afrontar políticament" el problema i ha posat sobre la taula que ells "mai" es va aixecar de la taula de negociació.

Sobre la conferència de Torra de la setmana que ve a Madrid, i en la que es podria desgranar quina ha de ser la resposta a la sentència, Budó ha evitat avançar-ne el contingut, però ha assegurat que hi assistiran diversos consellers i que anirà "en la mateixa línia" que la de Prada de la setmana passada.

Diada, com a "prèvia a la sentència"

La portaveu també ha celebrat la "voluntat i esforç" de les formacions independentistes per avançar cap a una estratègia unitària per als propers mesos, i ha defensat que com a Govern no acceptaran "cap sentència que no sigui absolutòria". A quinze dies de la Diada de l'11 de setembre, la consellera també ha fet una crida a participar-hi com a "prèvia" a la resposta del resultat del judici.

Per altra banda, la portaveu ha recordat que la setmana que ve el departament d'Economia començarà una nova ronda de contactes per elaborar els nous comptes de la Generalitat, tant amb la resta de partits com amb els mateixos departament interns. 

En aquest primer consell executiu també s'ha aprovat iniciar els tràmits per portar el govern de Pedro Sánchez als tribunals per reclamar-li 1.317 milions d'euros en impagaments.