El Govern ha convocat demà dissabte a les 12:30 h una reunió tècnica de la mesa de partits per compartir la posició del govern sobre la convocatòria electoral i valorar la situació amb les formacions polítiques després de la decisió del TSJC de mantenir els comicis el 14 de febrer.

En aquesta reunió hi participarà el conseller Bernat Solé, el director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, i el secretari general de Salut, Marc Ramentol.

El TSJC manté les eleccions el 14 de febrer

La sala 5 del Contenciós Administratiu, centrada en la vulneració de drets fonamentals, ha fet públics aquest divendres els seus arguments per mantenir el 14 de febrer com a dia de les eleccions, tal com ja van avançar ahir. El TSJC ha acabat entrant en el fons a l'hora de valorar les mesures cautelars i mantenir la data de les eleccions.

Per tant, no es limita només a la seguretat jurídica del procés electoral, sinó que entra a valorar la situació política i a evitar la "provisionalitat": "Per adoptar aquesta decisió s'ha valorat que hi ha un interès públic molt intens en la celebració de les eleccions suspeses, perquè si no se celebren s'obre un període prolongat de provisionalitat que afecta el normal funcionament de les institucions democràtiques".

Reunió tècnica de la mesa de partits

Divendres passat, la mesa de partits del Parlament ja es va reunir i es va acordar suspendre els comicis del 14 de febrer i celebrar-los el pròxim 30 de maig. Tots els partits de l'oposició van acceptar el canvi, amb més o menys entusiasme, excepte el PSC i el PDeCAT. Miquel Iceta, va comparèixer posteriorment indignat per deixar clar que la seva formació "s'oposa a l'ajornament" i no descarta impugnar-lo. 

Aquest dissabte al migdia els partits es tornaran a reunir després de saber-se la decisió del PSC. Ara, serà una reunió tècnica per compartir la posició del govern sobre la convocatòria electoral i valorar la situació amb les formacions polítiques.