La conselleria de Drets Socials invertirà més recursos per millorar la situació de les famílies més vulnerables. La consellera d'aquest departament, Violant Cervera, ha assegurat que el Govern incrementarà aquest any prop del 50% l'import de la línia de subvencions dirigides a les beques d'oci educatiu infantil dirigides a famílies vulnerables. En la 34a edició de la  Festa Esplai celebrada aquest diumenge en el Prat de Llobregat i organitzada per la Fundació Catalana de l'Esplai (Fundaesplai), Cervera ha concretat que les ajudes passaran d'estar dotades amb 600.000 euros a 850.000 euros, segons recull la conselleria en un comunicat.

Aquest import s'aporta directament a les federacions d'entitats d'educació en l'oci per a impulsar les beques entre nens i joves en risc d'exclusió social que inclouen colònies i activitats d'estiu, i es calcula que 10.000 persones es beneficiaran. Cervera ha assegurat que l'objectiu del Govern és "avançar per a garantir el dret a l'oci, especialment d'aquells nens més vulnerables", i ha fet valdre la tasca dels monitors. El departament també convocarà una nova subvenció de 300.000 euros per a contractar monitors especialitzats per a la participació de nens amb discapacitat en les activitats d'oci.

Reduir les irregularitats

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha comparegut aquest dimecres en comissió parlamentària per tal de donar explicacions per les informacions respecte a les contractacions i les possibles irregularitats en què s'ha vist immers el Consorci de Serveis Socials de Barcelona durant els darrers anys. La consellera ha admès que s'han produït, tot i que ha optat per una altra expressió per a referir-s'hi: en concret, ha parlat de "disfuncions, incidències i errors de procediment" en l'àmbit comptable per una "estructura fràgil en l'àmbit de la gestió". Tot plegat, arriba després que l'octubre passat la Sindicatura de Comptes i la Intervenció General de la Generalitat ja detectessin un seguit de contractacions irregulars i sobresous al Consorci dels Serveis Socials de Barcelona entre els anys 2014 a 2019 que arribarien a un global superior als 20 milions d’euros.

Malgrat això, Violant Cervera ha volgut centrar-se en la "nova etapa" que s'està obrint al Consorci i que té per objectiu superar aquests errors del passat. Així, ha afirmat que "la voluntat" de la conselleria és anar solucionant aquesta situació. D'aquesta manera es va actuar en la reunió del Consorci el novembre passat, en què es va acordar reforçar la plantilla del consorci, el nomenament d'una nova gerent amb més de 30 anys d'experiència, crear una gerència adjunta, reactivar el comitè directiu, reduir la temporalitat dels treballadors i estudiar la possibilitat d'una intervenció prèvia interna. També ha apostat perquè els directius del Consorci siguin alts funcionaris, i no càrrecs polítics com ha passat sovint, si bé ha remarcat que en el cas d'aquest òrgan la supervisió administrativa i econòmica és sempre a posteriori. "I, per tant, la única cosa que pot dir és si una contractació ha estat millor feta o pitjor feta".