Més revictimització de les dones amb un PSOE doblegant-se davant la dreta política, mediàtica i judicial, fent augmentar l’alarma social.  Aquesta és la valoració que fa la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, de la reforma de la llei del només si és sí al Congrés dels Diputats, assegurant que es tracta d'una "contrareforma en tota regla", contrària a les reivindicacions feministes que s'han sentit al carrer en els últims anys i que no es pot fer en el nom dels drets de les dones. Verge ha assenyalat així al PSOE i al Ministeri de Justícia liderat per Pilar Llop, per haver arribat a un acord amb el PP i no haver tingut en compte les esmenes presentades per ERC i EH Bildu. Aquestes, segons la consellera, posaven el focus en la formació obligatòria pels jutges i la magistratura per evitar rebaixes de penes o excarceracions.

En aquest sentit, Verge ha remarcat que els socialistes són conscients que tot i aquesta reforma, les revisions fermes no es revertiran i continuaran havent-hi revisions a la baixa i sensació d’impunitat. A més, també ha censurat que els socialistes no han tingut en compte altres dades a l'hora de pactar la reforma amb el PP, com que només 46 violacions van acabar amb penes de presó el 2021 o que només es denuncien un 10% de les violacions. Per això, ha reiterat el suport del seu Govern a la llei elaborada des del ministeri d’Igualtat d’Irene Montero, i que ha suposat un autèntic terratrèmol dins el govern espanyol de coalició, ja que coincideix amb el model que defensa la seva Conselleria, posant el consentiment al centre.

Un PSOE rendit davant la dreta mediàtica 

Verge ha respost així a una pregunta de la diputada d’ERC, Raquel Sans, per preguntar al Govern com valora aquesta reforma de la llei del només sí és, que tal com ha recordat, comptarà amb el suport dels socialistes però també de Junts.  Sans ha destacat que aquesta norma suposava una nova manera per enfrontar la problemàtica de les agressions sexuals, preguntant a les víctimes per si hi va haver consentiment. “La majoria de jutges han revisat condemnes sense tenir en compte la voluntat del legislador ni el criteri de la Fiscalia, i això ho sabem perquè ha estat un bombardeig mediàtic constant”,  ha reiterat la diputada republicana, que considera que davant d’aquest, al PSOE de Pedro Sánchez “li han tremolat les cames” i s’ha rendit davant una dreta “mediàtica i rància”.

Cs acusa la Generalitat d'estigmatitzar a qui no parla català 

Tània Verge també ha hagut de respondre a una pregunta de Ciutadans durant la sessió de control al Govern al Parlament, en aquest cas sobre l’acord per una campanya electoral lliure de racisme, que van signar PSC, ERC, Junts, la CUP i els comuns, però que va comptar amb l'oposició de la dreta espanyolista. En aquest sentit, la consellera ha retret a la diputada Anna Grau que ara no hagin donat suport a aquest pacte, que sí que van subscriure el 2019. Per la seva banda, la candidata a l’alcaldia de Barcelona per Cs ha acusat la Generalitat d’estigmatitzar a les persones que no parlen català a Catalunya, posant l’exemple de la infermera catalanòfoba de Cadis a qui no se li ha renovat el seu contracte de feina al Vall d’Hebron.