Google Maps ha situat Carles Puigdemont a Santa Coloma de Gramenet... l'any 2020. El president va exiliar-se l'any 2017 i, des d'aleshores, l'únic territori català que pot visitar és la Catalunya Nord. Queda clar que no pot visitar el Barcelonès i és per això que Puigdemont s'ha mostrat sorprès a les xarxes socials: "Explico un detall tècnic per si algú pot ajudar a aclarir-ho. Els diferents experts que he consultat no me'n saben donar cap raó". Com ningú li ha donat cap raó, l'eurodiputat de Junts s'ha aventurat a preguntar-se amb ironia si "la confusió és cosa del satèl·lit GPS o del senyor Pegasus, que es va despistar?". Recordem que Pegasus és el programari israelià d'espionatge que es va fer servir en el CatalanGate, l'escàndol que va afectar un mínim de 65 independentistes catalans.

TUIT Carles Puigdemont 1
Piulada de Carles Puigdemont / @KRLS

La cosa és que Puigdemont va relatar aquest dissabte l'última cosa estranya que li ha passat. Si bé queda lluny de ser un guió de Black Mirror, la història no deixa de ser interessant: la cronologia de Google Maps diu que el passat 29 de febrer del 2020 va anar a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Cosa estranya per diversos motius: primer, perquè aquesta funció havia d'estar desactivada; segon, perquè no pot travessar la frontera; i tercer, perquè participava en l'acte de Perpinyà (Catalunya Nord).

TUIT Carles Puigdemont 2
Piulada de Carles Puigdemont / @KRLS

Tot es complica encara més quan Puigdemont es fixa en els detalls d'aquest suposat viatge. Segons el servei de Google, va estar quatre hores a Santa Coloma de Gramenet. Si obviem que és impossible que hagi fet aquest viatge per mor de la persecució política, que el president s'hagi estat quatre hores en aquesta ciutat del Barcelonès és una cosa factible. El més sorprenent és que va ser un "viatge llampec" de tan sols... nou minuts! L'aplicació assegura que l'eurodiputat era a Perpinyà a les 10.45 hores, però a les 10.54 hores ja era a Santa Coloma de Gramenet. El trajecte es va fer, suposadament, en cotxe. Us imagineu travessar mig país en deu minuts? Bé, l'últim detall que falta no és tan sorprenent: la destinació va ser Can Zam. Tanmateix, Puigdemont preferia anar a Torreribera: "L'alcaldessa Núria Parlon sap que em meravella".

TUIT Carles Puigdemont 3
Piulada de Carles Puigdemont / @KRLS

Sigui com sigui, Puigdemont assenyala que és "evident" que les quatre hores que suposadament va passar a Santa Coloma de Gramenet les va passar a Perpinyà. "On vam celebrar el primer gran acte en terra catalana d'ençà que vam anar a l'exili", recorda. Si no fos per aquesta coartada, alguns potser haurien pensat que el president va fer el que plantejaria més tard Valtònyc: una broma a la Guàrdia Civil, amb prova fotogràfica.