La millor cervesa del món torna a ser catalana. Es tracta de Cap d'Ona (la "cervesa dels Països Catalans"), que ha triomfat per segon any consecutiu en el World Beer Challenge (un dels principals certàmens de cervesa del món). La cerveseria-destil·leria d'Argelers de la Marenda (Catalunya Nord) ha quedat en primera posició en el rànquing, per davant d'altres gegants cervesers mundials. Amb 1.926 punts, la diferència entre el primer classificat i el segon és de 800 punts. El seu fundador, Gregor Engler, també ha estat guardonat amb el premi de millor Mestre Cerveser del món amb una puntuació que gairebé dobla la del segon classificat. "L'equip no pot estar més satisfet amb els resultats assolits davant d'aquest nou èxit", celebra la cerveseria en un comunicat difós recentment.

Fa uns dies que es van reunir 125 experts provinents de 29 països a Estoril (Portugal) en el marc del World Beer Challenge 2022, la dotzena edició d'aquest concurs mundial. Cap d'Ona hi va participar amb 21 cerveses i va aconseguir nou medalles d'or i dotze medalles de plata. A més, quatre d'aquestes cerveses van obtenir una nota de cent sobre cent (100/100) per part del jurat internacional: la rossa ecològica, la negra ecològica de sègol de la Cerdanya, l'ambrée triple ecològica i la rossa wood aged amb doble envelliment en bota de vi chardonnay. La cerveseria-destil·leria destaca "especialment el 100/100 concedit a la rossa, ja que la cervesa rossa és un clàssic, habitualment és la que més es consumeix arreu i és on la competència és més ferotge". Es tracta d'una rossa que no només és ecològica, sinó que també és sense gluten. "Per tant, també els amants de la cervesa amb aquesta intolerància alimentària poden gaudir de la millor cervesa rossa pale ale del món", afegeix.

Cap d'Ona triomfa al World Beer Challenge 2022

La resta de medalles d'or de Cap d'Ona han estat per a les següents cerveses: la rossa d'albercocs ecològics del Rosselló (millor cervesa de fruites del món), la rossa muscat (amb el vi moscatell nord-català), la blanca NEIPA de maduixa i kiwi, la wood aged negra gran reserva i la wood aged ambrées imperial misteri. Amb tot, l'objectiu de la cerveseria-destil·leria és revalidar aquests triomfs a la pròxima gran cita cervesera de l'any: el World Beer Awards, que se celebra al setembre.

Cap d'Ona explica que amb "l'allau de premis i medalles renova així el prestigi internacional (...) sense perdre mai les arrels ni la identitat del territori nord-català". Per reafirmar aquestes arrels, la cerveseria-destil·leria ha estrenat recentment un perfil d'Instagram en català. A més, organitza des del passat 2 de juliol (i fins al setembre) unes visites-degustació també en català. Aquestes visites-degustació es fan els dissabtes a les 11.30 hores amb reserva prèvia. I és que l'any 2024 Cap d'Ona es traslladarà d'Argelers a Ceret (Vallespir), cosa que permetrà "seguir desenvolupant i innovant" mentre es respecten els "valors d'ètica, economia circular i ecologisme que promou des de fa 24 anys aquesta empresa familiar".