"No us podeu imaginar l'emoció que tenim amb els consellers Comín i Ponsatí", ha assegurat el president a l'exili, Carles Puigdemont, en ser rebut a l'entrada de l'emblemàtic estadi de l'USAP de Perpinyà entre crits de president. Des d'aquí, Puigdemont ha oficialitzat la seva arribada a la Catalunya Nord confessant que se sent "molt feliç de ser a terra catalana"  en la vigília de la manifestació organitzada pel Consell per a República aquest dissabte.

Al migdia, havia aterrat a Carcassona i poc abans de les quatre havia penjat una imatge al seu Instagram junt amb la consellera Clara Ponsatí a Salses, a l'anomenada Porta dels Països Catalans. Això no obstant, la primera aparició pública de Puigdemont ha estat a Perpinyà, on ja resulta molt evident pels carrers la presència de catalans vinguts per assistir demà a l'acte.

00008557

Aquest vespre, Puigdemont ha seguit el partit entre l'USAP i el Rouen, convidat pel president del Club, François Rivière. En arribar, ha descobert el seu nom entre els que figuren a l'anomenat mur de les llegendes que presideix l'estadi i on s'intercalen els noms de personatges coneguts amb jugadors mítics del club.

Acompanyat en tot moment pels consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, ha assegurat que es tractava d'un honor immens que s'afegís el seu nom al mur. "A través de l'esport es poden aconseguir molts objectius", ha afegit.

El president ha entrat a la graderia, guarnit amb la bufanda de l'USAP, mentre sonava l'Estaca. No ha estat una excepció. Tots els partits de l'USAP comencen amb la música de la cançó de Lluís Llach. Al mig del camp la mascota de l'equip, un burro català, rebia als jugadors amb l'equipació amb les quatre barres.

Membres de la mesa de negociació

Puigdemont ha seguit el partit des de la llotja, però finalment no ha fet el servei d'honor, com li havien ofert. A la llotja també hi havia el conseller Jordi Puigneró -l'únic membre de l'actual Govern present-, la diputada Elsa Artadi i l'excap de l'oficina del President, Josep Rius, tots tres membres de la delegació catalana que negocia amb el govern espanyol a la mesa de diàleg.

Molts dels presents s'han volgut fer selfies amb Puigdemont, abans de començar el partit. Al voltant de la llotja s'han escoltat crits de president durant la mitja part quan al camp es ballava una sardana i s'han acostat a la part frontal de la graderia alguns espectadors amb estelades.

Volta al camp

En acabar el partit, ha sonat Els Segadors pels altaveus mentre Puigdemont baixava a la gespa. El president ha fet una volta al camp, saludant una part del públic que s'ha quedat dins de l'estadi, molts dels quals feien onejar estelades. Al final, s'ha trobat amb els jugadors de l'USAP i els ha acompanyat al vestidor.

L'acte de demà del Consell de la República comptarà amb la intervenció dels tres membres del govern a l'exili, mentre que la resta d'exiliats i presos polítics intervindran a través d'un vídeo. Els qui no protagonitzaran cap parlament però acudiran a Perpinyà són el president de la Generalitat, Quim Torra, els membres del Govern de JxCat, així com tots els diputats al Parlament i al Congrés i els senadors d'aquest grup.

Abans de participar en aquest acte, Puigdemont i Torra seran rebuts a l'Ajuntament de Perpinyà per l'alcalde, Jean-Marc Pujol, que els oferirà una recepció oficial i signaran al llibre d'honor, i al Consell Departamental dels Pirineus Orientals, on també la presidenta, Hermeline Malherbe-Laurent, els oferirà una recepció.

puigdemont gespa usap MFT