El cap del grup parlamentari d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha començat aquests dies a fer activitat a Santa Coloma de Gramenet, coincidint amb les especulacions que apunten que serà el candidat del seu partit a l'alcaldia. "Que bonic que és tornar", ha indicat Rufián de forma enigmàtica, referint-se a la seva ciutat natal. Rufián ha estat notícia en els últims dies per la polèmica que va protagonitzar en titllar de "tarats" els qui proclamen la independència, cosa que es va interpretar com un atac al president a l'exili, Carles Puigdemont, i als partidaris de la DUI. Pocs dies després de l'incendi polític, ha aparegut aquesta immersió en la política municipal. S'està acabant la seva etapa com a líder parlamentari al Congrés?

Rufián Santa Coloma Gramenet
Rufián, consultant plànols de Santa Coloma Gramenet 

@lorenzoarboleda

Mentrestant, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat substituir "els vells partits que han dominat la política durant moltes dècades i que han fet del clientelisme i de la corrupció la seva manera de viure". Així ho ha dit en l'acte en què el republicà Oriol Bossa ha estat investit aquest dissabte com a nou alcalde de Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat. Segons Junqueras, es tracta d'una "tasca ingent" però ha reivindicat que ERC ha de ser capaç de "canviar partits que viuen en la resignació i sense voluntat de canviar de veritat la vida de la gent". Junqueras també ha celebrat la "victòria republicana" a l'àrea metropolitana en haver aconseguit aquesta alcaldia compartida amb En Comú podem. 

Bossa ha estat investit aquest dissabte com a nou alcalde de Sant Feliu de Llobregat en substitució de Lídia Muñoz (Sant Feliu-En Comú Podem), que dimecres va renunciar al càrrec davant el ple municipal donant compliment al pacte de govern signat entre ERC i els comuns el juny de 2019. Bossa, fins ara tinent d’alcalde, es converteix d’aquesta manera en el primer batlle d’ERC a la ciutat. La investidura, que s’ha fet en un ple extraordinari al Palau Falguera, ha estat possible gràcies al suport de Tots Som Sant Feliu, la marca local de Junts per Catalunya, amb qui aquesta setmana es va assolir un acord puntual.

Bossa ha assegurat que el camí fins a l'alcaldia de Sant Feliu ha sigut "llarguíssim" i ha recordat que l'any 2011 ERC es va quedar fora del consistori al municipi. "Esquerra a Sant Feliu no ha estat mai on està ara, és obvi, no hem tingut mai l'alcaldia i per tant el repte que tenim davant ens exigeix donar el millor de totes nosaltres", ha conclòs.

Oriol Junqueras ACN
Oriol Junqueras ACN