L'advocat Gonzalo Boye ha ironitzat avui a les xarxes sobre la fixació que té amb la seva persona el Col·legi d'Advocats de Madrid, que dijous van rebutjar donar-li l'empara que va sol·licitar davant els atacs que ha rebut pel fet de portar la defensa dels presos polítics i els exiliats.

El Col·legi d'Advocats ha decidit deixar fixat el tuit en què precisament s'informa de la decisió de la junta de govern que li va denegar l'empara, un fet que Boye qualifica d'"infantil" i "freudià".

El cas és que el mateix dia que Boye va demanar l'empara, el degà del col·legi madrileny, José María Alonso Puig, va fer un comunicat en què feia una defensa aferrissada del magistrat Pablo Llarena i de la instrucció de la causa de l'1-O, i criticava la querella presentada contra els jutges del Tribunal Suprem a Brussel·les. 

Boye, poc abans de saber-se la decisió del col·legi, va acusar Alonso Puig d’haver causat “un gran mal” al Col·legi i l’advocacia espanyola. Segons Boye, Alonso Puig ha fet declaracions i ha pres decisions que “poden tenir certes repercussions internacionals”.