El Col·legi d'Advocats de Madrid (ICAM) no donarà empara a l'advocat de Carles PuigdemontGonzalo Boye, després que fa uns dies la demanés al·legant que havia rebut "amenaces, injúries i calúmnies" per la demanda presentada a Bèlgica contra el jutge Pablo Llarena. Ho ha anunciat l'advocat en un tuit titllant la decisió de "previsible".

Aquest dijous la junta de govern del Col·legi d’Advocats de Madrid estudiava la petició d’empara de Boye que, finalment, ha estat denegada. La junta  ha emès un comunicat on diu que no concorren "fets objectius que hipotèticament pugessin justificar la seva concessió" i apunta que les expressions "amb tints injuriosos" que ha rebut l'advocat han estat a través de xarxes socials i no en seu judicial i, per tant, no poden emparar-lo. 

Segons l'escrit, en la petició d'empara de Boye "no està determinat en quina faceta de l'exercici professional s'ha pogut veure impedit, pertorbat, inquietat o on radica el suposat atac a la independència i la llibertat professional". 

De fet, just el mateix dia que Boye va presentar la seva petició d'empara, el degà de l'ICAM va emetre un comunicat amb una aferrissada defensa del jutge del Suprem i lloant-lo com un magistrat "inamovible, responsable i independent". Això feia que l'advocat del Govern a l'exili ja no confiés gaire en la possibilitat que se li atorgués l'empara.

Aquest matí, abans de conèixer-se la decisió, Boye ha carregat contra José María Alonso Puig, el degà de l'ICAM, a qui ha acusat d’haver causat “un gran mal” al Col·legi i a l’Advocacia Espanyola. Segons Boye, Alonso Puig ha fet declaracions i ha pres decisions que “poden tenir certes repercussions internacionals”.