L'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha posat a disposició del president de la Generalitat, Quim Torra, i del Govern la Creu de Sant Jordi i assumeix l'error sobre la publicació del seu tuit sobre polítics de Cs i PP que marxaven de Catalunya. En una carta oberta al Govern publicada per El Punt Avui, De Gispert lamenta: "Aquesta campanya política envers la meva persona és profundament preocupant, i cal denunciar-ho: no podem permetre que es restringeixi ni coarti la llibertat d’expressió de tots, siguem qui siguem, si veritablement volem construir una societat avançada democràticament".

De Gispert ha assegurat que dos dies després que li fos concedida la Creu de Sant Jordi i "com a conseqüència d'un maleït tuit", va haver-hi una campanya per crear un ambient "procliu" a revertir l'atorgament de la distinció, encara que fos "tergiversant el que jo havia escrit i silenciant les meves explicacions".

 

Alhora, De Gispert ha tornat a insistir que la publicació del tuit va ser un error i que, "per sentit institucional", posa a disposició del Govern la seva distinció, que encara no ha rebut, ja que considera que ha d'estar allunyada de tota polèmica.

Peticions de retirada

Després de la publicació del tuit, el PSC i Cs van demanar que es retirés la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta del Parlament, ja que consideraven que no reuneix "les condicions d'idoneïtat necessàries per ser mereixedora de tan alta distinció".

Per altra part, diversos membres d'ERC també van criticar les paraules de De Gispert a les xarxes, tot i que van deixar en mans del president la possible retirada de la distinció a De Gispert. Ara bé, Demòcrates, la formació de la qual forma part l'expresidenta, va demanar lleialtat als republicans, ja que formen part del mateix grup al Parlament de Catalunya.