El PSC ha presentat una proposta de resolució perquè es reconsideri la concessió de la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert. Segons han expressat no reuneix "les condicions d'idoneïtat necessàries per ser mereixedora de tan alta distinció".

 

"No es pot atorgar la Creu de Sant Jordi a un antic càrrec institucional que s’entesta a insultar els seus adversaris polítics", ha exposat a través de les xarxes socials el líder socialista, Miquel Iceta

La portaveu del grup socialista, Eva Granados, també ha reaccionat a les xaraxes. "Contra la xenofòbia i per respecte a les institucions el Govern Torra-Aragonès ha de revocar l'acord de concessió de la Creu de Sant Jordi a Núria de Gispert" i ha afegit que "esperem que tots els grups parlamentaris recolzin la iniciativa". 

Per altra banda, el diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco ha demanat que el president de la Generalitat, Quim Torra, comparegui al ple per donar explicacions sobre la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert. En una roda de premsa al Parlament, aquest dijous al matí, el diputat constitucionalista ha reclamat que Torra retiri "immediatament" el reconeixement a De Gispert per "justícia democràtica". 

 

L'últim tuit polèmic (i esborrat) De Gispert

De Gispert ha esborrat el tuit polèmic sobre una paròdia de la marxa de dirigents de Cs i PP a altres parlaments comparant-los amb "exportacions" de productes porcins. En una nova piulada, De Gispert assegura que mai no ha volgut dir "porcs" a ningú, i subratlla que li "dol" que molta gent ho hagi volgut veure així.

A més, defensa que la composició a què es fa referència al tuit no és seva. La imatge que incloïa l'expresidenta al seu tuit utilitzava el logotip de l'Associació Catalana de Productors de Porcí, que se n'ha desmarcat.

"Girauta a Toledo. Arrimadas a Madrid. Millo a Andalusia. Dolors Montserrat a la UE. Catalunya augmenta les seves exportacions. Segons l'observatori del porcí, Catalunya manté la tendència a augmentar les exportacions". Aquest text es podia llegir en la imatge que va publicar De Gispert al seu compte. 

captura de gispert

Picabaralles entre De Gispert i Arrimadas

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha criticat aquesta setmana que el Govern hagi atorgat la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert"El nacionalisme premia els xenòfobs". Ambdues han protagonitzat diverses picabaralles a les xarxes socials durant les últimes setmanes. L'última ha estat, precisament, per la concessió de la Creu de Sant Jordi.