Després del comentari de l'expresident del Parlament Núria de Gispert ha provocat malestar dins les files d'Esquerra Republicana. Diversos membres del partit han criticat les paraules de De Gispert on comparava la marxa de dirigents de Cs i PP a altres parlaments amb "exportacions" de productes porcins a Catalunya.

Concretament ha sigut la consellera de Justícia, Ester Capella, i el de Treball, Chakir el Homrani, els qui han criticat l'expresidenta del Parlament aquest divendres, però han deixat la decisió de retirar-li la concessió de la Creu de Sant Jordi en mans del president de la Generalitat, Quim Torra, que té la competència, i a qui respectaran la decisió. Segons els dos consellers d'ERC, els polítics "no poden respondre un insult amb més insults".

En un acte a Cornellà de Llobregat, Capella ha dit que no "comparteix" determinades maneres d'expressar-se a Twitter o pels mitjans de comunicació. "No ens agrada l'insult i creiem que no és la millor resposta a un insult", ha dit. "La política ha de caracteritzar-se pel respecte i defensar la llibertat d'expressió de tothom, i per tant expressar-se en termes que no insultin ni lesionin a una altra persona", ni fer "comparacions que no haurien de produir-se", ha afegit.

Per El Homrani, les paraules utilitzades per De Gispert són "reprovables" i ha opinat que "no es poden fer certes afirmacions". "El respecte és el primer element i la resposta a l'insult no pot ser més insults", ha opinat. Per això, també creu que cal fer una "reflexió", ja que "s'han normalitzat massa certes expressions", i els polítics, segons ell, tenen "l'obligació en tots els àmbits de no jugar amb aquest tipus d'expressions que són ofensives". Sobre la decisió de Torra, ha dit que respecta les competències de cadascú en la presa de decisions i ha dit que els consellers li donaran "tot el suport que faci falta" i estan "a l'espera".

El president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, va assegurar que li semblava molt malament i un error greu el tuit de De Gispert. Alhora, va considerar que són "comportaments que no hauríem de tolerar en la nostra societat", en un entrevista aquest dijous a la nit en el programa El Debat de TVE.

En la mateixa línia que els altres consellers, la consellera de Salut del Govern i diputada al Parlament, Alba Vergés, ha manifestat aquest divendres que no li agradaven les paraules de De Gispert. I en declaracions a TV3 ha assegurat que ERC respectarà la decisió del president Torra. Però ha reconegut que el tuit "és més que desafortunat" i que no hauria de donar-se aquest tipus de missatge.