Girauta ha manifestat que vol

El candidat de Ciutadans per Barcelona, Juan Carlos Girauta, acompanyarà el candidat de la formació a la presidència del Govern espanyol, Albert Rivera, en bona part dels seus actes de campanya arreu de l'Estat. Això implicarà que la seva presència en campanya a Catalunya es redueixi fins a nivells insòlits en un cap de llista per aquest territori, donant un accent estatal a la candidatura catalana.

Mai abans un candidat d'una llista catalana a les generals ha concentrat de tal manera els seus actes de campanya fora del lloc pel qual es presenta, llevat d'actes molt puntuals.

Comunitats amb presència de C's

Girauta i Rivera seran el primer dia de la cursa electoral a les Balears per fer costat al cap de llista, l'exdirector de l'hospital d'Inca Fernando Navarro. Ciutadans va obtenir un 4,44% del vot en aquest territori a les eleccions municipals i un 5,92% a les autonòmiques, assolint 2 escons dels 59 de la Cambra.

La seva agenda, encara per acabar de tancar, contempla parades a Cadis, Múrcia, València, Madrid, País Basc i fins i tot Brussel·les el penúltim dia de campanya. Majoritàriament es tracta de llocs on Ciutadans ja hi té representació i opcions de guanyar, com és el cas d'Andalusia, País Valencià o Madrid.

Àrea metropolitana

A Catalunya, Girauta es concentrarà estratègicament a l'àrea metropolitana, on es va localitzar la bossa de vots més grans a les eleccions catalanes del 27 de setembre: obrirà campanya catalana a Barcelona la nit electoral, i serà a Cornellà (7 de desembre a la tarda), Terrassa (10 de desembre a la tarda), Badalona (14 de desembre a la tarda) i l'Hospitalet, on clourà la campanya el divendres dia 18. També serà a Tarragona el primer dia de campanya (5 de desembre al matí), on va quedar segona força després de Junts pel Sí amb 4 diputats. Bona part d'aquests actes comptaran amb la presència d'Albert Rivera.

Campanya unitària

La presència del candidat de la capital catalana als diversos actes d'arreu de l'Estat, així com la del cap de llista per Madrid a Barcelona i Tarragona, dona un caràcter unitari a la campanya, i coincideix amb la voluntat que va manifestar Girauta fa diverses setmanes a El Nacional, de "poder dir el mateix a Catalunya, Madrid o País Basc". En aquesta línia va reconèixer que la campanya al País Basc serà difícil i caldrà "pedagogia", ja que Ciutadans és l'únic partit que s'oposa frontalment al concert ecònomic, cosa que li ha costat uns molt mal resultats en aquest territori. Per aquest motiu la formació només fa un acte gran al País Basc i no en fa cap a Navarra.

Amb aquest tàndem entre Rivera i Girauta, Ciutadans també vol escenificar que és possible entendre Espanya des de Catalunya, una voluntat que ja va prendre forma amb la inclusió a la llista de Barcelona de noms com l'advocat madrileny establert a la capital de l'Estat, Juan Ignacio Fuster Fabra, que va de número cinc.

Arrimadas, lloctinent

La presidenta de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, es concentrarà a Catalunya, amb una agenda pròpia encara per confirmar. Ciutadans confia en l'efecte record de les eleccions catalanes i en la notorietat creixent d'Arrimadas per deixar bona part del discurs de campanya catalana a les seves mans.