Dirigir la Nova Convergència o ocupar qualsevol altre càrrec segons com s'estructuri el partit. Aquest és l'objectiu de l'exconseller de Justícia Germà Gordó, que ha recordat en una entrevista a Europa Press que fa més d'un any va traslladar al llavors president de la Generalitat, Artur Mas, la seva voluntat d'assumir noves responsabilitats dins la formació. 

Després que sortissin a la llum les converses entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, en què apareixia el seu nom com a possible figura per desbancar Mas del poder i liderar el partit des d'un altre punt de vista -deixant la independència de banda-, Gordó ha volgut ser prudent i, tot i destacar que la seva disponibilitat per ocupar un càrrec en el nou partit es manté, ha posat sobre la taula que tot plegat "dependrà de moltes coses".

I és que, entre altres, ha assegurat que si el partit s'acaba configurant només en socialdemòcrata o liberal, i només s'ocupés de les llibertats col·lectives però no individuals, faria un pas enrere i no es prestaria a ocupar cap càrrec. "Sempre hi ha línies vermelles que, des del meu punt de vista, no es poden traspassar".

Això, però, només se sabrà després del congrés fundacional de la Nova CDC el cap de setmana vinent –del 8 al 10 de juliol–, proposada pel mateix exconseller, i que defensa un partit de centre i sobiranista en què també tinguin cabuda els no independentistes, tot i que l'objectiu final és crear un Estat català.

Objectiu: ser un partit majoritari

Gordó no ha volgut pintar el panorama de color de roses i ha alertat de la fuga de vots que està patint CDC darrerament, conseqüència d'alguns "errors" que han comès. Per això ha fet una crida a "aprofitar el congrés" per "tornar a ser un partit majoritari".

La clau, per ell, per tornar a guanyar-se la confiança dels electors és tornar a prioritzar per a l'individu l'elecció de l'escola i del règim sanitari, així com la "defensa de la família" perquè hi hagi més natalitat i potenciar la iniciativa econòmica privada, els autònoms i les pimes.

Sobre el paper de Mas, l'exconseller ha advocat perquè en sigui el president fundacional  perquè "amb la seva autoritas no necessita ser un president executiu" i, a més, a parer seu, l'expresident "serà el que vulgui perquè la immensa majoria de la militància del partit li dóna potestat i autoritat suficient per ser el que vulgui".