L’exconseller Germà Gordó impulsa Nova Convergència, una plataforma que vol que el nou partit sorgit de CDC al congrés de juliol esdevingui un espai de confluència centrista i sobiranista, però amb lloc per als no independentistes.

Aquests són els objectius que recull el document fundacional Un nou partit per a un nou país, donat a conèixer aquest dijous i que estableix les principals premisses, que defensaran en les ponències que debatrà el congrés de CDC, del 8 al 10 de juliol al Fòrum de Barcelona.

El document, de sis pàgines, defensa la construcció d'un partit de centre ampli on "se sentin còmodes socialdemòcrates, social-cristians, democratacristians, social-liberals i liberals" i s'allunyi així dels extremismes, i que tingui caràcter obert si vol tenir vocació majoritària, per la qual cosa demana que s'acceptin els corrents interns que hi hagi.

Altres principis ideològics són la protecció de les famílies, una educació i sanitat amb oferta pública i concertada, un sistema electoral inspirat en el britànic basat a elegir un diputat per circumscripció, la defensa del món empresarial i la justícia social, i una cultura de complir els drets dels animals, entre altres aspectes.

Mencionat per De Alfonso

Gordó impulsa aquesta plataforma just després que el seu nom aparegués en les converses de Jorge Fernández i Daniel de Alfonso com a líder d’una maniobra per desbancar Artur Mas del poder. L’exconseller va desmentir les acusacions immediatament.