Després que El Nacional donés a conèixer la notícia que Germà Bel podria deixar Junts pel Sí, el diputat Lluís Llach ha assegurat que Bel "ha expressat més d'un cop que li costa adaptar-se" a la dinàmica parlamentària. Tot i això, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Llach ha expressat que mirarà "d'impedir que se'n vagi".

Segons el diputat, Germà Bel "és una de les intel·ligències més especials" i ha assegurat que "la seva mirada va de canto i és molt necessària" en aquests moments, al que ha volgut afegir que "prescindir-ne a mi m'empiparia molt". 

El cap de llista de Junts pel Sí per Tarragona, l’independent Germà Bel, hauria presentat dilluns la renúncia com a membre de la direcció del grup parlamentari, després d'esgrimir desacords amb la forma com s'organitza el grup abans.

Actualment, el grup parlamentari el composen el president, Jordi Turull; la portaveu, Marta Rovira, i els caps de llista de les demarcacions comarcals Barcelona, Raül Romeva, ara conseller d’Exteriors; Tarragona, Germà Bel; Lleida, Josep Maria Forné; i Girona, Lluís Llach, a banda dels membres que puguin decidir la cúpula dels respectius partits.