El Govern de la Generalitat ha ampliat les mesures de flexibilitat i conciliació de la vida laboral i familiar de les treballadores i els treballadors públics amb dues noves mesures: un permís per dol gestacional i el règim de flexibilitat horària recuperable en cas de menstruació o menopausa que tingui afectació sobre la salut i el benestar de la persona. Les mesures s’han acordat en el marc de la Mesa General de Negociació de l'Empleat Públic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC). “Amb aquest acord aprofundim en la incorporació de la perspectiva de gènere en la salut laboral, i, per tant, avancem vers la igualtat de gènere en el conjunt de la societat”, ha manifestat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en una compareixença posterior a la MEPAGC.

Concretament, la Generalitat afegirà un nou supòsit en els permisos retribuïts en el marc dels deures relacionats amb la conciliació de la vida familiar i laboral perquè les persones progenitores que hagin patit una pèrdua gestacional entre la setmana 6 i el dia 179 de la gestació tinguin dret a un permís de 3 dies hàbils per contribuir a la recuperació del seu procés de dol. El permís afecta les pèrdues que es produeixen abans del sisè mes d’embaràs, que no estaven cobertes fins ara amb els permisos ja existents.

Nous drets en l'àmbit laboral

La consellera de la Presidència ha subratllat que “aquestes mesures desenvolupen nous drets sexuals i reproductius en l’àmbit laboral, fent de Catalunya un país capdavanter, i que només Nova Zelanda té reconegut aquest tipus de permís”. A més a més, el permís genera un nou dret tant per a la persona gestant com per a l’altra persona progenitora, al marge de l'estat civil, o per un o una familiar que es trobi dins del segon grau de consanguinitat o afinitat de la persona gestant.

D’altra banda, en el supòsit de menstruació o menopausa amb afectació a la salut i el benestar, la Mesa ha acordat que les persones puguin absentar-se durant un màxim de vuit hores mensuals, recuperables en el termini dels quatre mesos posteriors en franges de mínim 30 minuts. En el cas específic de les persones amb torns de treball, la flexibilitat horària serà la de la durada del torn de treball. Les absències que es produeixin per aquest motiu s’hauran de justificar únicament mitjançant una declaració responsable, que es tramitarà de manera telemàtica.

"Trencar tabús i estigmes"

La finalitat d’aquesta darrera mesura és “garantir el dret al treball en condicions d’igualtat”, segons ha explicat la consellera Tània Verge. “Si no tenim en compte els processos naturals que afecten els cossos de les dones, estem aplicant polítiques de salut laboral cegues al gènere i, per tant, discriminatòries”, ha recalcat. “És hora de trencar tabús i estigmes associats a la menstruació i a la menopausa”, ha reblat la consellera. Les mesures són “un compromís del Govern”, i responen a la voluntat de "continuar millorant les condicions laborals del personal al servei de l’Administració, de donar resposta a les necessitats de conciliació en situacions vitals que així ho requereixen i de garantir nous drets sexuals i reproductius”, ha conclòs Vilagrà.

Verge justifica la mesura

"Tres dies per dol gestacional sona a una broma macabra, la veritat. Amb tres dies no has tingut temps ni de saber què ha passat", ha exclamat en assabentar-se de la notícia l'escriptora i traductora catalana Bel Olid. La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha reaccionat justificant el perquè d'aquests tres dies. "No dubtis que si fóssim un estat independent el permís tindria una durada més llarga. Però en el marc actual, qualsevol permís s’ha d’ajustar a la legislació bàsica espanyola, que és molt limitadora i només contempla 3 dies per mort d’un familiar", ha conclòs Verge.