El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha anunciat aquest dijous que la Generalitat intentarà “facilitar” la feina dels informadors i els observadors del judici al Suprem “perquè amb independència de criteri puguin treure’n les seves pròpies conclusions”.

Així ho ha dit, sense concretar detalls, durant la inauguració a Londres de la ‘Catalonia House’, un nou espai ubicat al mateix edifici on hi té la seu el Govern. Durant la inauguració i al costat del delegat Sergi Marcén, Bosch ha afirmat que entre altres objectius, la Catalonia House ha de servir “per explicar la realitat del que està passant a Catalunya”. “Volem la veritat davant la campanya de màrqueting i desinformació que està impulsant el govern espanyol”, ha reclamat, afirmant que el judici de l’1-O és “inimaginable” en qualsevol altre país europeu. 

Durant el seu viatge a la capital britànica el conseller s’ha reunit amb mitjans locals, els quals, segons ha explicat, han reaccionat “amb gran interès”. “Al Regne Unit no només genera interès sinó que costa entendre-ho”, ha afirmat.  El conseller ha insistit que l’única manera de resoldre la situació és a través d’una solució “democràtica” i ha lamentat que el judici no vagi en aquesta línia. “Quan es demana fins a 25 anys de presó no s’està ajudant al diàleg”, ha reblat. 

Complir amb el mandat de l'1-O

Aprofitant la visita del conseller Bosch a Londres, l'ANC li ha fet entrega d'una carta reclamant-li que "recondueixi" la política d'Exteriors del Govern i compleixi amb el mandat de l'1-O. 

En la seva carta, l'Assemblea també demana al conseller que tot el Departament faci "autocrítica" sobre els errors comesos des de l'octubre de 2017 en l'àmbit internacional i que es comenci aplicar una acció exterior "genuïnament republicana". Per últim, l'entitat independentista afegeix que s'ha de contrarestar la "maquinària diplomàtica i mediàtica" del "govern espanyol".