El coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha exigit al govern espanyol que “destensi” la situació a Catalunya i ha demanat a l’Advocacia de l’Estat que retiri les seves acusacions contra els dirigents independentistes que es troben a la presó i a l’exili.

El diputat d'Unidos Podemos sosté que el govern de Pedro Sánchez té marge per fer que millorin les coses i, més enllà del que pugui fer la Fiscalia General de l'Estat, reclama a l'Advocacia de l'Estat que retiri les seves acusacions. Al seu parer l'acusació de rebel·lió no té "ni cap ni peus".

Garzón, en una entrevista a RNE, ha qualificat d’irresponsables el líder de Ciutadans Albert Rivera i a la presidenta del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, per atiar la tensió amb la retirada de llaços grocs i els ha acusat de “polaritzar” la societat catalana. El diputat d’Unidos Podemos els ha reclamat que no busquin “situacions que divideixin”.

Llarena: bocamoll

D’altra banda, Garzón ha criticat que el govern espanyol pagui prop de 550.000 euros a un despatx d’advocats a Bèlgica per defensar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per la demanda civil presentada contra ell per Puigdemont i els consellers que són al país belga.

“Se li posa un querella per bocamoll i ara demana l’empara al poder polític, aquest és el problema. El que ha fet el govern espanyol és cedir a un xantatge del sector més conservador que vulnera la independència judicial”, ha manifestat Garzón.