Entre crits de "llibertat" o "Ignacio", el líder de Vox, Santiago Abascal, i el candidat de la formació d'ultradreta per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F, Ignacio Garriga, han comparegut per valorar els resultats. "Ens han dit 'no passareu', els vull dir que hem passat, passarem i seguirem passant". Garriga ha volgut agrair la feina feta als afiliats, simpatitzants i apoderats. I als més de 200.000 catalans que "ens han convertit en líders de l'oposició al separatisme i a l'esquerra". Vox, que es presentava per primera vegada en unes eleccions al Parlament de Catalunya, ha obtingut 11 diputats, i ha quedat per davant del PP i Ciutadans. "Gràcies de tot cor perquè tots els catalans estan representats sota aquestes sigles al Parlament".

Malgrat tot, ha constatat que "queda molt camí per recórrer" i ha subratllat que "seguirem il·lusionant els catalans i convencent-los". 

"Estarem a l'altura de les circumstàncies"

Abans que intervingués Abascal, s'han sentit crits de "presidente" a l'hotel on Vox ha fet el seguiment electoral. El líder de la formació d'ultradreta ha volgut subratllar que "Vox ha hagut de fer la campanya més difícil que cap partit ha hagut de fer".

Tot i l'alegria, Abascal ha exposat que "Espanya té una crisi de dimensions colossals, una crisi que afecta l'ordre constitucional, una crisi econòmica de salut pública". D'aquesta manera, ha insistit que "tenim poc per a celebrar i molt per treballar". Abascal ha dit que la seva formació adquireix ara "un deure immens" davant Catalunya i que Vox "és avui la primera força política nacional de Catalunya, la primera sigla amb un projecte nacional a Catalunya".

Vox ha entrat al Parlament amb 11 diputats, encara que per a Abascal, els resultats de l'independentisme i del PSC són uns mals resultats per a Espanya i també per a Vox. "Precisament per aquest motiu, ens dirigim a tots, adquirint un deure amb els catalans i una responsabilitat amb els espanyols".

"Ens mirem amb inquietud, sorpresa i interrogants, Vox estarà a l'altura", ha constatat. "Tenim una responsabilitat de construir una alternativa patriòtica contra el socialisme, comunisme i separatisme. Estarem a l'altura de les circumstàncies". 

 

Imatge principal: el candidat al Parlament de Catalunya per Vox, Ignacio Garriga / Vox