La intervenció del diputat de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, ha servit per constatar que aquest partit d'ultradreta es vol centrar en carregar-se tots els teixits associatius que conformen un estat del benestar i la societat d'aquest país. Fora ONG's, sigui quina sigui, fora feminisme i ara també, fora el model d'escola catalana i els seus promotors.

En el seu discurs d'avui ha anat més enllà i ha demanat "expulsar els activistes independentistes de les escoles". Prèviament, això sí, donant la conformitat mínima perquè es pugui aprendre el català però advertint que aquesta llengua "mai pot ser un obstacle perquè cada nen pugui aprendre amb la llengua que vulgui ell o la seva família".

Els immigrants, el gran objectiu de Vox

En el llistat de retrets, òbviament, tampoc s'ha oblidat del gran col·lectiu que els està fent guanyar vots cada vegada que carrega contra ells: els immigrants. "Res més inhumà que enganyar els de fora a venir mentre les ONG's es fan rics. I les mares no poden tenir por a que els seus fills tornin de nit a casa seva. Han d'exigir l'expulsió immediata de tots els immigrants". Per suavitzar el titular, Garriga matisa que es refereix als "il·legals" però considera que les organitzacions sense ànim de lucre, com Open Arms, que rescaten els immigrants són corruptes. "Negocis" que equival al que genera el feminisme, segons Vox.

Altres aspectes amb què Vox tampoc està d'acord són les polítiques ecològiques o la protecció dels més vulnerables en matèria d'habitatge. De fet, es carrega tot el programa que el president Pere Aragonès s'ha fixat per aquesta legislatura i en el terreny del medi ambient, està convençut que els grans salvadors poden ser "els homes del camp", posant l'accent en el gènere masculí, als qui assegura que el Govern "té abandonats".

Si fem un salt en matèria política estricta, de la taula de diàleg, Garriga la defineix com una "taula d'extorsió". I assegura que "els colpistes" hi acabaran fent acte de presència. Vox es mostra preocupat per "l'efímer referèndum del 2030 que han marcat els independentistes". Mentre que repeteix el mantra de la victimització: "Vostès promouen l'odi als qui no coincideixen amb vostès i maten civilment els qui no poden exercir la seva llibertat d'expressió. A cada insult, amenaça o pedra ens serveix d'impuls per seguir endavant". El seu discurs ha acabat amb els residuals aplaudiments dels diputats de Vox.

Fotografia de portada: imatge de recurs d'Ignacio Garriga, aquest matí al Parlament de Catalunya