La guerra oberta dins del Partit Popular és total: els barons del partit, els mitjans de comunicació, l'oposició, els proCasado i els proAyuso. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, va acusar la cúpula dels populars d'espiar-la per buscar-li alguna escletxa de corrupció. I el líder de la formació, Pablo Casado, mitjançant la seva mà dreta i secretari general del PP, Teodoro García Egea, va contraatacar amenaçant-la amb l'expulsió. Dirigents actius i inactius populars s'han pronunciat i els barons han començat a moure fitxa, i totes les crítiques contra Gènova es concentren en García Egea. És per això que, segons el periodista Carlos Cuesta a OkDiario, el secretari general i home de confiança de Casado, ha decidit fer el pas i proposar la seva dimissió. "President: si sóc jo l'obstacle, me'n vaig".

Els barons del Partit Popular estan notablement molestos amb el circ mediàtic i polític que s'ha desfermat entre les dues figures més importants del partit. Han demanat dues coses. La primera, que Feijóo sigui el portaveu de les seves queixes, "perquè ell, qui més autoritat té", li demani a Casado que els rebi en una reunió "sobre el futur del partit". La segona demanda és que la guerra civil popular acabi amb un cap de turc, i aquest és García Egea, o si no és així, s'ha de solucionar amb un congrés nacional "com més aviat millor". Segons explica ElMundo, l'opinió generalitzada és que si Casado fa fora a García Egea, pot tenir un dic de contenció.

Unes primàries o un congrés per decidir el nou líder del PP és la crònica d'una mort anunciada d'un Casado que no rep el suport ni del 15% dels seus votants. De fet, segons l'enquesta d'IMOP-Insights, un 71% dels votants populars vol Ayuso com a presidenta del govern espanyol. Només un 14,5% votaria pel lideratge de l'actual líder, Casado. I no només això. D'entre les persones consultades, més de la meitat -un 59%- mostren el seu suport a la presidenta de la Comunitat de Madrid i creuen que té raó en denunciar que han fabricat "presumptes corrupcions" per tacar la seva imatge i fer-la fora de la cursa pel lideratge.

L'última maniobra de Casado i Gènova, la seu del partit PP, ha estat "creure" les explicacions d'Ayuso sobre la presumpta comissió del seu germà i tancar l'expedient a "canvi de res". És a dir, Casado estira el fre de mà, fa marxa enrere, i ara sí que li serveixen les explicacions de la presidenta de la Comunitat de Madrid i comença a fer passos per acabar amb la maniobra disciplinaria que el seu home de confiança, Teodoro García-Egea, va iniciar amb ma dura en reacció a la roda de premsa de dijous passat d'Ayuso. Una direcció nacional popular molt erosionada per la pressió de tots els sectors interns i externs del partit, que ha desembocat en diverses dimissions, ha anunciat que el Comitè de Drets i Garanties es reunirà per tancar l'expedient contra Ayuso.

El president nacional ha declarat que "el comunicat fet públic per la Comunitat de Madrid aportant la informació requerida sobre la contractació d'emergència durant la pandèmia s'incorporarà a l'expedient informatiu obert pel Partit Popular per concloure satisfactòriament". A més, ha assegurat que "mai ha ordenat cap investigació sobre activitats professionals del seu entorn i que emprendrà accions legals contra qualsevol que afirmi el contrari". Casado amb aquest moviment baixa l'escalada de tensions entre Ayuso i Gènova, després d'haver escenificat actuacions mai vistes en política espanyola, com són les acusacions de tràfic d'influències i l'espionatge brut.