El jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, ha ordenat a la Guàrdia Civil localitzar el diputat d'Esquerra Republicana i secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, com a investigat per terrorisme en el cas de Tsunami Democràtic. El jutge de l'Audiència Nacional ha demanat a la Guàrdia Civil que ho comprovi a través del seu domicili i del seu lloc de feina. Wagensberg va anunciar la setmana passada que era a Suïssa per protegir-se de la persecució de la justícia espanyola, que li ha provocat problemes psicològics. El diputat republicà és a Ginebra, a més, per assessorar-se amb organitzacions i advocats per tal que l'ajudin en el seu cas. Ara per ara, no ha volgut definir la seva situació d'exili. 

Wagensberg és un dels dotze investigats per terrorisme per l'Audiència Nacional, juntament amb el president Puigdemont i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, arran de les protestes postsentència a l'aeroport del Prat o el tall de la Jonquera. De fet, aquest diumenge el fiscal del Suprem s'ha oposat a investigar Puigdemont per un delicte de terrorisme al Tribunal Suprem, contradient així el jutge García-Castellón. 

 

Més decisions de García-Castellón

García-Castellón ha fet pública aquesta decisió a través d'una interlocutòria en la qual ha acordat diverses diligències en la causa de Tsunami. A més d'ordenar a la Guàrdia Civil que localitzi Wagensberg, ha ordenat demanar informació de l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria relacionada amb les manifestacions a l'aeroport del Prat. També ha ordenat informar d'aquestes manifestacions a l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) perquè acrediti si s'ha executat alguna actuació al respecte. 

Mentrestant, el jutge de l'Audiència Nacional espera la decisió del Suprem per si accepta, o no, l'exposició raonada elevada i assumeix la investigació de Tsunami. I és que tant el president Puigdemont com Wagensberg són aforats. De fet, el diputat d'ERC defensa que la competència per investigar-lo recau en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). 

És per això que Wagensberg o Puigdemont no tenen la condició d'imputat, com sí que la tenen els altres deu represaliats. Per això, el magistrat ja va cursar el novembre passat la petició d'ajuda internacional a les autoritats de Suïssa perquè localitzessin Marta Rovira. Tot i això, el jutge va deixar en suspens la petició respecte a la secretària general d'ERC, després que la republicana es personés a l'Audiència Nacional. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!