El portaveu adjunt d'ERC al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, ha preguntat en to irònic de quin color serà la medalla que imposaran al cap superior de la policia espanyola a Navarra, Daniel Rodríguez López, que des d'un compte fake de twitter s'ha dedicat a insultar representants independentistes i de Podemos. Rufián, l'alcaldessa a Ada Colau o el secretari general de Podemos a la ciutat de Madrid, José Julio Rodríguez són alguns dels seus blancs favorits.

Rufián, amb la seva piulada a Twitter, es refeix a un altre cas, el del cap de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Catalunya, el tinent coronel Daniel Baena, autor de la majoria d'atestats del procés i que va ser condecorat la setmana passadaBaena, amb el pseudònim Tácito, carregava i insultava a Twitter els polítics catalans que ell mateix investigava. Tácito també criticava periodistes i les actuacions dels Mossos d'Esquadra o de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural

 

El diputat de Bildu, Jon Inarruti, i 'advocat Gonzalo Boye, també s'han referit a les xarxes al cas del cap superior de la policia espanyola i al cas del coronel Baena. El diputat basc, abans que es conegués la seva dimissió, preguntava si seria expedientat.