El cap de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Catalunya, el tinent coronel Daniel Baena, és l'autor de la majoria d'atestats del procés i aquesta setmana ha rebut una condecoració

Baena no només és tinent coronel, també és la persona que hi havia darrera el pseudònim Tácito; un tuitaire que carregava i insultava els polítics catalans que ell mateix investigava. Tácito també criticava periodistes i les actuacions dels Mossos d'Esquadra o de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium.

 Així doncs, el senador d'EH Bildu Jon Inarritu ha denunciat a Twitter que es condecori Baena la mateixa setmana que el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, pregunta al ministre d'Interior Fernando Grande-Marlaska pel coronel. El dirigent d'ERC a Madrid pregunta a Marlaska si "es prendran mesures per apartar Baena de les investigacions" i si el ministre es planteja "obrir una investigació per descobrir si hi ha més agents dels cossos i forces de seguretat que actuen amb tanta parcialitat".

El que més ha sobtat ha estat la resposta de Marlaska a les preguntes del diputat d'ERC: "En relació amb la pregunta plantejada, s'informa que el govern central no fa valoracions sobre les actuacions del govern anterior".