La Fundación Nacional Francisco Franco ha demanat aquest dilluns al Tribunal Suprem que "corregeixi el seu greu error" i ordeni que el dictador torni a ser enterrat al Valle de los Caídos, del que va ser exhumat el passat 24 d'octubre després que l'alt tribunal va avalar la decisió del Govern de treure les restes mortals de Cuelgamuros.

Segons informa la Fundació en un comunicat, els magistrats de la Secció Cuarta de la Sala de lo Contencioso-Administrativo del Supremo es reuniran el proper 7 de juliol per deliberar els recursos interposats contra l'acord del Consell de Ministres del 15 de febrer de 2019 pel qual es va acordar l'exhumació de Franco de la Basílica de la Santa Cruz del Valle de los Caídos.

La Fundació Francisco Franco, la Comunitat benedictina i l'Associació en defensa del Valle de los Caídos, així com la família del dictador, van interposar sengles recursos contra l'esmentat acord del Govern i van sol·licitar la mesura cautelar de paralitzar l'execució de l'acord del Govern. El Suprem va rebutjar aquesta pretensió i va permetre l'exhumació, però encara queda pendent resoldre el fons de l'assumpte.

Els recurrents també van impugnar l'acord de Govern d'11 d'octubre de 2019 pel qual es va ordenar l'inici de les operacions necessàries per a l'exhumació i posterior reinhumació al cementiri de Mingorrubio, i no a la cripta de La Almudena, com va indicar la família.

Després de conèixer la data en la qual previsiblement la Sala es reunirà per estudiar els escrits que impugnen les decisions del Govern, la Fundació assenyala que d'aquesta reunió es podrà treure dues conclusions: "o tot resulta un esperpent", o que "corregirà el seu greu error jurídic".

"La correcció és legalment possible"

"La correcció és legalment possible. Una altra cosa és que s'atreveixin, després de la qual cosa ja van permetre", diu la Fundació que acusa al Suprem d'haver "donat tant oxigen als actuals governants lliberticides, que ara es creuen amb superioritat moral per donar lliçons d'història, ordre i respecte a la llei a la meitat de los*españoles".

Per a la Fundació, la "correcció" és possible per la composició del tribunal que estudiarà els recursos. Segons apunta, la magistrada Pilar Teso serà la ponent, mentre que José Luis Requero i Segon Menéndez, als que situa els "antípodes en ideologia però que en aquest assumpte es van unir a favor de l'exhumació i a favor d'ignorar els drets de l'Església i de la família", ja "no s'asseuran a deliberar".

"Resulta que potser, el proper 7 de juliol, dia de Sant Fermí, malgrat que s'han suspès els festejos de Pamplona en honor al sant, poden córrer uns miures pels passadissos del palau de justícia que, almenys, els recordi la greu responsabilitat de les seves funcions i, encara que sigui testimonial, algun magistrat valent qüestioni la constitucionalitat de la llei de memòria històrica que desuneix i enfronta als espanyols, que acabarà per carregar-se a la Monarquia, i que desvia l'atenció de l'hecatombe que ens està portant Pedro Sánchez", indica el comunicat.